avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 676 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Asistent personal
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Asistent personal

o persoana a care-i contrcat de munca este suspendat de o societate particulara pentru ca are un copil cu handicap pana la 7 ani in prezent copilul are 5 ani, poate fi angajata pe perioada determinata la primarie ca asistent personal pentru acelasi copil
Ultima modificare: Joi, 6 Februarie 2014
adilove, utilizator
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:56, 6 Februarie 2014
Da, persoana in cauza poate incheia un contract individual de munca pe perioada determinata cu primaria.(daca indeplineste si restul conditiilor cerute de lege pentru a fi asistent personal):)
1. Dvs. aveti contractul individual de munca (CIM) suspendat in baza OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor, art.31, si sunteti in concediu pentru ingrijirea copilului cu dizabilitate pana la varsta de 7 ani.

2. In aceasta situatie nu mai puteti incheia un CIM deoarece in momentul in care aveti venituri din salariu vi se suspenda plata indemnizatiei de 450 lei.

3. - Puteti sa renuntati la indemnizatie si sa incheiati un CIM cu Primaria.
- Puteti sa mentineti si celalalt CIM daca puteti sa le duceti pe amandoua.
tudorvaleriu a scris:

1. Dvs. aveti contractul individual de munca (CIM) suspendat in baza OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor, art.31, si sunteti in concediu pentru ingrijirea copilului cu dizabilitate pana la varsta de 7 ani.

De unde stiti ca CIM-ul e suspendat pentru CCC? Userul nu spune asta..

Ultima modificare: Joi, 6 Februarie 2014
ana-cer, moderator
1. Spune ca a suspendat CIM si copilul are handicap si varsta sub 7 ani.

2. Nu vad motivul pentru care ar suspenda CIM si ar sta acasa fara venit.

3. - Daca nu am dreptate sa spuna userul si imi cer scuze.
- Se poate intampla sa ma mai insel atunci cand nu se prezinta situatia completa si clara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot beneficia de indemnizatie de somaj? mya_maria1980 mya_maria1980 din 2005 in 2007am fost in concediu de maternitate din 2007 pina in 25 feb 2012 am fost in indemnizatie crestere copil de la 3 la 7 ani si as vrea sa stiu daca ... (vezi toată discuția)
Pot fi asistent personal? ema.pascalin ema.pascalin Am un copil in varsta de 4 ani incadrat in gradul I de handicap. Primesc o indemnizatie de 450/luna indemnizatie) si o suma de 91 lei/luna (buget ... (vezi toată discuția)
Contract suspendat bobo24 bobo24 problema: o persoana este angajata cu cim ca asistent personal al unei persoane cu handicap. intra in concediu pentru crestere copil si la scurt timp persoana ... (vezi toată discuția)