avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 532 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Greseala instanta - chemarea in judecata trimisa ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Greseala instanta - chemarea in judecata trimisa gresit la alta institutie

Am atacat un proces verbal de contraventie emisa de primaria din comuna X, iar acesta instanta o directionat-o gresit catre Inspectoratul Judetean de Politie. In dosar o aparut acum 6 zile intampinarea lor ca invoca exceptia lipsa calitatii procesuale pasive, si mentioneaza si ei ca agentul constatator face parte din cadrul primariei din comuna X.

Eu mai trebuie sa fac ceva, sau instanta va corecta greseala? Daca au trimis actele doveditoare la IJP, mai au un exemplar sa trimita si primariei?

Binenteles pe procesul verbal si pe toate documentele depuse de catre mine apare denumire, adresa, nr. inreg fiscala, contul bancar, etc. toate ale primariei comunei X, si niciunde nu apare IJP.

O fi vazut grefierul ca e vorba de un procesul verbal, si fara sa-l citeasca l-o legat de IJP???
Ultima modificare: Joi, 6 Februarie 2014
anti77, utilizator
Cel mai recent răspuns: anti77 , utilizator 19:04, 29 Aprilie 2014
Buna ziua,
De reparat gresala o repara instanta dar este posibil sa va ceara inca un set de acte pentru a-l trimite adevaratilor chemati in judecata.
Am primit azi intampinarea in forma tiparita (mai inainte vedeam dosarul online) impreuna cu o adresa, cum ca as avea obligatia sa depun raspuns la intampinare.

Acum, daca depun raspuns, peste 2 sapt. iar o sa-mi ceara inca un set de acte doveditoare? Daca trimit acum actele doveditoare, vor vedea ca's prea multe si iar nu vor citi nimic din ele...

Nu prea cunosc care sunt procedurile in instanta, dar chiar nimeni nu observa ca IJP nu are nici o treaba cu cauza?
Dupa primul termen am primit o citatie noua, cum ca nu as fi facut dovada achitarii taxei de timbru. Avocatul meu a trimis ocopie dupa taxa timbru + o precizare, precum adevaratul parat ar fi primaria comunei X si nu IPJ. Am cerut judecata in lipsa, dar se pare ca cei de la judecatorie dorm... La termenul urmator s-a amanat pronuntarea cu inca o saptamana, fara sa se corecteze intimatul.

Se pare ca se face tergiversare...

Am inteles ca nu se mai poate face nimic, eventual numai cu recurs, daca se va da o sentinta nevaforabila mie...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retragere cerere de chemare in judecata si restituirea taxei de timbru judiciar catre reclamant. Bizy Bizy Buna ziua, Va rog spuneti-mi si mie, daca am facut o contestatie la executarea silita, iar cererea a fost deja comunicata catre parat (o institutie publica), ... (vezi toată discuția)
Amenda politia locala gdan62 gdan62 Buna ziua, Va rog sa aveti amabilitatea sa ma ajutati cu un sfat. Am primit o amenda pentru o asa-zisa parcare ilegala, adica, as fi ocupat abuziv, intr-o ... (vezi toată discuția)
Nedovedire prejudiciu fata de lipsa martor in procesul verbal Florin111 Florin111 Buna ziua , Am primit motivarea hotararii judecatoresti prin care mi s-a respins ca neintemeiata plangerea contraventionala impotriva unui proces verbal ... (vezi toată discuția)