avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum fac sa intru in casa?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum fac sa intru in casa?

In urma unei succesiuni un lot care nu-mi apartine (n-a vrut sa fie despagubit), trece prin fata intrarii in casa, eu n-am de ales si trebuie sa intru in casa, cum si el intra (dupa intrarea in casa pe locul meu). Suntem intr-un compromis dar asi dori sa fiu in legalitate. Pe acelasi lot sa facut o servitute de trecere de la porta pana la usa casei de catre de catre o matusa, ei ia acceptat servitutea,proprietarul terenului, mie imi zice ca nu vrea sa-mi accepte, Pot cere insatntei servitute de trecere pentru intrarea in casa, sau sa cer ca servitutea facuta de matusa sa fie pentru toti?
Cel mai recent răspuns: danapica , utilizator 21:48, 13 Februarie 2014
Buna ziua,
Solicitati drept de servitute prin instanta.
Probabil ca va fi pe aceias pozitie cu a matusii dar veti fi in legalitate.
danapica a scris:

.....mie imi zice ca nu vrea sa-mi accepte....

Nu exista asa ceva. Nimeni nu e mai presus de lege si nimeni nu va poate ingradi accesul in propria dvs. casa, pe ,,vrute,, sau ,,nevrute,, .Solicitati obtinerea acestui drept pe calea instantei, pentru a putea beneficia netulburat de folosinta bunului dvs.
Eu nu vad care e problema, atata timp cat nu va obtureaza accesul. Aveti pe unde intra? Ok, inseamna ca intrati legal. Daca va blocheaza intrarea, e altceva.

Eu, una, n-as cheltui nervi si bani prin instanta, e la fel de legal sa folositi acea cale de acces fara sa aveti un drept de servitute; in plus, servitutea se obtine si prin uzucapiune. Ce rost are sa va complicati?

Poate imi lipseste ceva din situatia de fapt, dar si dv. va lipseste viziunea asupra costurilor unui avocat si a unei taxe de timbru si a unor chinuri si certuri pe holurile instantelor... inutil.
multumesc mult pentru raspunsuri!!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Servitute de trecere ? mist mist Buna Ziua, Am cumparat un imobil aflat in indiviza la inceputul anului 2000 si ilterior s-a procedat la iesirea din indiviziune - constituindu-se 2 loturi ... (vezi toată discuția)
Despre servitutea de trecere danapica danapica In urma unei succesiuni terenul intravilan s-a impartit la 8 iar casa la 6 pentru ca 2 frati erau din alta casatorie. 5 au fost despagubiti 2 nu vor si eu care ... (vezi toată discuția)
Ingradire cale de acces sylvya04 sylvya04 Buna ziua. Am situatia urmatoare: mai multi vecini avem acces la casele noastre prin cale de acces privata care a fost impartita in 4 loturi (lot 1 la ... (vezi toată discuția)