Buna ziua as avea si eu o intrebare
acum 5 luni am deschis o firma ( SRL neplatitoare de TVA)
de cand am deschis aceasta firma si mi-am angajat contabila am primit mai multe sfaturi de la diferite persoane cu privere la deducerea impozitului si a cheltuielilor!
Contabila mi-a spus ca nu se poate deduce nici o cheltuiala sau vreun ban de la impozit!
o cunostiinta mi-a spus ca si el are o firma asemanatoare si a putut deduce diferite cheltuieli inclusiv banii de infiintare a firmei care sa considerat ca a imprumutat firma
as dori sa stiu care este adevarul si daca in situatia mea pot face vreo decontare sau deduce impozitul in vreun fel
Intrebati cunostinta daca e microintreprindere, platitoare de impozit pe venit (pe cifra de afaceri) 3%? La asta se referea contabila dumneavoastra cand spunea ca nu puteti sa deduceti nimic (cheltuieli).
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.