avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1095 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... reincredintare minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

reincredintare minor

In urma mai multe procese de divort si reincredintare minor, care au avut loc in decurs de 3 ani, fiul meu, in varsta acum de 9 ani si jumatate, a fost incredintat tatalui.Anul trecut, in august, fara a ma anunta in prealabil, acesta s-a mutat la peste 300 km de orasul in care locuiam, intr-un sat dintr-o zona montana, greu accesibila.In aceste conditii, dreptul de vizitare nu a mai putut fi exercitat.In luna martie, tatal impreuna cu copilul si actuala sotie s-au mutat la parintii acestuia, intr-un sat situat la 12 km de domiciliul anterior, fara a ma instiinta.Am aflat dupa aproximativ 2 luni, pur intamplator.Se pare ca, situatia financiara si conditiile de trai nu sunt deloc bune, asa incat m-am hotarat sa fac demersuri.Am reluat programul de vizitare si sunt socata de ce imi povesteste copilul meu.O parte din rudele fostului meu sot ma sustin ( unul din membrii sai chiar m-a anuntat ca s-au mutat), insa nu cred ca ar face-o si in fata instantei, chiar daca au realizat, in sfarsit, ca minorul a fost pionul unei vendetta. In eventualitatea evitarii unui nou proces ( dat fiind faptul ca incepe si vacanta judecatoreasca in curand, iar dovezile ar putea fi foarte usor pregatite si situatia reala mascata), in ce masura ar ajuta la salvarea acestui copil o plangere la Directia pentru Protectia Copilului, poate aceasta institutie propune judecatorilor reincredintarea ? Va multumesc anticipat pentru raspunsurile dvs ! Cu stima, DRS
Daca a durat 2 luni pana sa afli "pur intamplator " udte e copilul, mai bine lasa lucrurile asa cum sunt.
eu nu te pot ajuta pentru ca n u sunt de profesie. te rog foarte mult sa-mi trimitzi si mie un email pe delia_marculescu@yahoo.fr si sa-mi spui cum s-a ajuns in situatia de a-i fi incredintat copilul tatalui. ma intereseaza pentru ca si eu o sa intentez actiune de divort si nu vreau sa risc sa-i incredinteze lui fetitza. multumesc mult de tot
Stimate domn, nu stiu daca aveti o formare juridica, insa raspunsul dvs.mi-a provocat un deja-vu.Acum realizez ca, poate din cauza unor oamnei ca dvs am ajuns in acesta situatie.Primul avocat care m-a reprezentat mi-a spus: "Stai linistita, mamele intotdeauna castiga incredintarea copiilor"...Daca in tara asta toate institutiile care ar trebui sa ne serveasca ar functiona cum trebuie, n-ar trebui sa aflu intamplator care este situatia copilului meu.Am mai facut o plangere la DPC si nu mi-a dat nimeni un raspuns de 4 luni.Intrebarea mea era, daca, facand acum o noua plangere la DPC-ul de care apartin ( putind sta pe capul lor), am vreo sansa reala de a-mi scoate copilul din mediul mizer in care traieste. Va multumesc anticipat pentru raspunsurile dvs. profesioniste !
Incredintarea copilului de catre instanta catre Dvs. se va face si pe baza unei anchete sociale ordonate de judecator.
Daca puteti oferi oferi conditii normale pentru cresterea copilului (sau cel putin mai bune decat cele ale sotului), conditii care se pare ca nu existau la anterioara incredintare, puteti merge increzatoare in instanta, dar in nici un caz DPC nu poate dispune reincredintarea copilului.

Av. Dinu
Va multumesc frumos pentru raspunsul dvs. ! Cu stima, DRS

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de vizitare minor anonim anonim Sunt mama copilului de 8 ani, care in urma divortului ( e prea lunga povestea pentru a fi expusa aici) a fost incredintat tatalui.In urma a mai multe ... (vezi toată discuția)
Reincredintare minor maara maara Buna ziua.Va rog din suflet daca puteti sa ma ajutati in urmatoarea situatie.M-am despartit de fostul sot si in urma divortului copilul i-a fost incredintat ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere minor mancipri mancipri in urma divortului fetita mea i-a fost incredintata fostei sotii. instanta mi-a stabilit in sarcina mea o anume suma de plata cu titlu de pensie de intretinere ... (vezi toată discuția)