avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare, procedura
Discuție deschisă în Executare silită

Executare, procedura

Bunaziua,
am un credit bancar de 5 ani,nu am avut nicio restanta pana cand din motive de sanatate a trebuit sa ma retrag din campul muncii(pensie de invaliditate),pentru ca venitul este cat rata lunara nu am mai avut posibilitatea sa platesc.
Am mers la banca dar o restructurare de credit nu ma avantajeaza deoarece rata este destul de mare pentru venitul pe care il am. Am fost sfatuita sa fiu executata,poprirea se face si pe o pensie de invaliditate? Este tot 1/3 din pensie? Va urma un dosar in tribunal pentru executare,acolo voi fi chemata pentru a motiva neplata care nu este de crea credinta,i se poate intampla oricui. Multumrsc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 18:09, 10 Februarie 2014
Nu veti fi chemata nicaieri.
Ce datorie aveti ?
Cum sa fie mai avantajos sa fiti executata silit ? N-o sa mai scapati de datorie in veci.
Da, ar fi de 1/3 insa conteaza cat venit aveti ca functie de asta vi se pune poprire pe toata pensia sau pe jumatate din ce depaseste jumatate din salariul minim pe ec.
Altceva nu mai aveti de executat? Bunuri?
pensia este mult sub salariu minim pe economie,400 ron
Buna ziua,
Va sfatuiesc sa va duceti sa vorbiti cu un jurist de la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (www.dasiasi.ro), deoarece ei iau in evidenta prin comisia persoanelor adulte cu handicap si persoane ca dvs.

Daca nu sunteti luata in evidenta la ei ar fi bine sa va inregistrati la ei, aveti drepturi mai multe(retete compensate, transport public in functie de grad gratuit-urban si interurban 6 calatorii anual) si vedeti daca va incadrati ca si venituri si ce acte va trebuie-nu va strica un ban in plus.
In plus este STATUL, organul suprem, un act de la D.G.A.S.P.C. e litera de lege deoarece nu-si permit sa greseasca si au specialisti buni in domeniu - chiar daca sunt platiti prost.

Am fost la ei deoarece mi se pusese poprire la contul de pe ING unde incasam pensia de handicap accentuat (gr.2). Mi-au facut fotocopie la toata legislatia esentiala spetei mele, vre-o 10-15 pag. si am mers la aia de la ING care ziceau ca nu se poate, ca e decizie judecatoreasca.

De la ora 9.00 pana la ora 14.00 am terminat - TOT, la ora 18.00 extrageam bani din cont.
Astepti oleaca dar daca ai o problema iti dai tot interesul sa o rezolvi cat mai rapid .

[editat]

Mai exista o solutie, trebuie sa vorbesti cu un jurist sau un avocat - suspendarea ratelor datorita incapacitatii temporare de plata (legea falimentului persoanelor fizice) si motivezi de ce - se face o intampinare in instanta, astepti raspunsul care dureaza de la 3 sapt. la 2-3 luni si cu hartia respectiva in copie pe care scrii \"Conform cu originalul\" te duci la posta sau undea ai fax si trimiti prin fax la bucuresti si la sucursala locala cate un exemplar din decizia instantei - Judecatoria Iasi spre ex.

PASTREAZA CHITANTA CU, CONFIRMARE DE PRIMIRE LA HARTIILE TRIMISE PRIN FAX SA POTI FACE DOVADA LA O ADICA IN INSTANTA, LA DOSARUL PERSONAL.
Tu ai fost de buna credinta, ai procedat in mod legal si ti-ai facut datoria sa-i instiintezi.

Bine intre timp poti sa nici nu mai platesti daca ai o hartie care sa ateste tipul de invaliditate si gradul... si conform legislatiei.....

In situatia asta trebuie sa te interesezi si sa iti cunosti drepturile si sa lupti pentru ele.

Ca "prost nu e al de cere ci cel de da" spune o zicala populara.

[ link extern ]

Intreaba ce legislatie este in vigoare si in masura sa te apere impotriva bancilor.

Asta este numai una din masuri.
Legislatia care apara pers cu handicap are articole in care se specifica clar ca veniturile din alocatii, indemnizatii provenind din bugete speciale (asistenta speciala) nu sunt impozitabile si nu pot fi supuse executarii sub nici o forma deoarece au destinatie speciala - ajutorarea persoanei incadrata intr-o categorie de handicap sau aflata intr-o stare de necesitate/boala/tratament temporara sau permanenta.

Si la executarea silita nu poate sa iti ia ce vrea el (executorul judecatoresc cand executa vine din partea bancii). Marea majoritate a bunurilor din gospodaria oamenilor din patura de jos sau mijloc nu valoreaza mult. EI vor sa execute sume mari deodata, acesta este interesul - recuperarea banilor intr-o cat mai mare masura si cat mai repede.

Vezi ca ai dreptul sa ceri suspendarea SI a dobanzilor la ratele imprumutului ca dupa 6 luni te vei trezi ca tot atat trebuie sa platesti deoarece dobanda la rata imprumutului+administrarea contului pe cel putin 6 sau 8 luni inseamna inca odata valoarea imprumutului daca le aduni.

Bancile au tot interesul sa te tina legata de ele ca sale platesti cat mai mult pe o perioada cat mai lunga, daca au asa 30 de persoana si-au scos salariile pe o luna la o sucursala.

O zi buna.

Ultima modificare: Joi, 6 Februarie 2014
gi-jane2, moderator
multumesc,,sunriser,, am sa urmez pasii
-am invins boala dar lupta cu oamenii e mult mai grea
- am avut gradul doi de invaliditate(neoplasm) am ajuns la gradul 3,le-am platit renuntand la medicatie pentru rate acum nu mai pot ,,sanatatea este priporitatea,,
multumrsc din suflet!

Alte discuții în legătură

Restante banci andrrea andrrea Buna seara, imi cer scuze pentru deranj, am o problema si daca se poate sa ma ajutati cu un raspuns. In anul 2008 am contractat un imprumut la o banca, in ... (vezi toată discuția)
Executare silita nicu62 nicu62 am facut un imprumut de 6.000 ron anul trecut.sunt in pensie de invaliditate si grad de handicap II(operatie pe cord deschis).In acest moment sunt in ... (vezi toată discuția)
Executare silita pensie alimentara Emil27 Emil27 Buna ziua, Tocmai mi s-a facut o poprire pe salariu pentru neplata pensiei de intretinere copil pentru perioada procesului de divort. Procesul a durat 7 luni, ... (vezi toată discuția)