avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 944 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare, procedura
Discuție deschisă în Executare silită

Executare, procedura

Bunaziua,
am un credit bancar de 5 ani,nu am avut nicio restanta pana cand din motive de sanatate a trebuit sa ma retrag din campul muncii(pensie de invaliditate),pentru ca venitul este cat rata lunara nu am mai avut posibilitatea sa platesc.
Am mers la banca dar o restructurare de credit nu ma avantajeaza deoarece rata este destul de mare pentru venitul pe care il am. Am fost sfatuita sa fiu executata,poprirea se face si pe o pensie de invaliditate? Este tot 1/3 din pensie? Va urma un dosar in tribunal pentru executare,acolo voi fi chemata pentru a motiva neplata care nu este de crea credinta,i se poate intampla oricui. Multumrsc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 18:09, 10 Februarie 2014
Da, puteti obtine asistenta juridica si eventual mai departe pentru taxa de timbru, expert etc. In functie de argumentatie si dovezi puteti obtine reducerea la jumatate sau chiar integrala a acestor costuri.
Va multumesc,care ar fi procedura? Se intocmeste un dosar si se lasa la registratura tribunalului?
Care este legea caremi permite asistenta juridica,va rog?
Cererea motivata si insotita de copii dupa documente doveditoare se depune la aceeasi instanta.
E vb de OUG 51/2008
[ link extern ]

modificata prin legea 251/2011
[ link extern ]

uitati-va si pe oug 80/2013 de la art 42 in sus
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restante banci andrrea andrrea Buna seara, imi cer scuze pentru deranj, am o problema si daca se poate sa ma ajutati cu un raspuns. In anul 2008 am contractat un imprumut la o banca, in ... (vezi toată discuția)
Executare silita nicu62 nicu62 am facut un imprumut de 6.000 ron anul trecut.sunt in pensie de invaliditate si grad de handicap II(operatie pe cord deschis).In acest moment sunt in ... (vezi toată discuția)
Executare silita pensie alimentara Emil27 Emil27 Buna ziua, Tocmai mi s-a facut o poprire pe salariu pentru neplata pensiei de intretinere copil pentru perioada procesului de divort. Procesul a durat 7 luni, ... (vezi toată discuția)