avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 967 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare, procedura
Discuție deschisă în Executare silită

Executare, procedura

Bunaziua,
am un credit bancar de 5 ani,nu am avut nicio restanta pana cand din motive de sanatate a trebuit sa ma retrag din campul muncii(pensie de invaliditate),pentru ca venitul este cat rata lunara nu am mai avut posibilitatea sa platesc.
Am mers la banca dar o restructurare de credit nu ma avantajeaza deoarece rata este destul de mare pentru venitul pe care il am. Am fost sfatuita sa fiu executata,poprirea se face si pe o pensie de invaliditate? Este tot 1/3 din pensie? Va urma un dosar in tribunal pentru executare,acolo voi fi chemata pentru a motiva neplata care nu este de crea credinta,i se poate intampla oricui. Multumrsc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 18:09, 10 Februarie 2014
da,ca bun un imobil care este in partaj,creditele sunt facute in timpul casatoriei ,ar trebui sa fie incluse si ele in lista de partaj.Dar se pare ca s-a cerut la partaj doar bunurile nu datoriile,urmeaza sa depun eu aceste informatii.
Am propus bancii solutii pentru restructurarea creditelor,dar nu cred ca sunt sanse prea mari avand in vedere venitul...
Cu siguranta va incepe executarea cu poprirea pe venitul meu.
Informatii plus taxa de timbru. Va trebuie avocat in cazul asta, credeti-ma.
Nu ati reusit deloc sa va intelegeti?

Daca mai aveti alte venituri, ca imobilul de care spuneti, dupa partaj se poate indrepta impotriva lui creditorul. Sigur, eu nu stiu ce ati cerut in dosar.
Situatie este destul de incurcata:
-la mediere nu ne-am inteles ref la partajul bunuurilor comune,am semnat doar un proces verbal de mediere dar ma straduiesc sa intru in posesia lui;
-mediatorul fiind contactat de catre fostul sot a facut medierea pe rand ,apoi urma sa depuna dosarul in instanta.
Nu stiu nimic de dosar,pe portalul judecatoriei nu apare,la arhiva nu pot intreba fara un numar de dosar.
In cazul in care venitul este cel de mai sus pot beneficia de un avocat din oficiu fara plata onorariului,va rog?
Nu mai retin care era venitul dv., ar trebui sa cereti la judecatorie sa va spuna, al arhiva ori la registratura, sa va spuna daca apareti parte in vreun dosar. Dupa nume.
400 ron,multumesc

Alte discuții în legătură

Restante banci andrrea andrrea Buna seara, imi cer scuze pentru deranj, am o problema si daca se poate sa ma ajutati cu un raspuns. In anul 2008 am contractat un imprumut la o banca, in ... (vezi toată discuția)
Executare silita nicu62 nicu62 am facut un imprumut de 6.000 ron anul trecut.sunt in pensie de invaliditate si grad de handicap II(operatie pe cord deschis).In acest moment sunt in ... (vezi toată discuția)
Executare silita pensie alimentara Emil27 Emil27 Buna ziua, Tocmai mi s-a facut o poprire pe salariu pentru neplata pensiei de intretinere copil pentru perioada procesului de divort. Procesul a durat 7 luni, ... (vezi toată discuția)