Buna ziua,situatia mea este urmatoarea: studenta la Medicina anul 6 (ultimul an) insarcinata,In luna mai o sa nasc ,absolvirea va avea loc in iulie, sustinerea licentei in septembrie si examenul de rezidentiat in noiembrie.Am mai multe nelamuriri si va rog frumos sa ma ajutati:
1. Pot beneficia de indemnizatia pt cresterea copilului de cand o sa nasc din luna mai chiar daca in acest timp imi voi sustine si licenta si rezidentiatul?
2. Daca beneficiez pot sa il cer pe o perioada de 6 luni si din 1 ianuarie 2015 sa incep sa lucrez ca medic rezident?
3.Daca raspunsul la nr 2 este afirmativ voi primi si stimulentul de insertie pe langa salariu?
Va multumesc frumos pt rabdare.O zi buna!
1. - Veti beneficia de indemnizatie pentru C CC incepand cu data nasterii copilului deoarece nu puteti beneficia de concediu de maternitate (126 de zile = srcina si lauzie = pre si postnatal).
- Nu va impiedica nimic ca in timpul CCC sa sustineti licenta si frecventati cursurile de rezidentiat.
- Importamnt este sa nu aveti venituri din salariu in acest timp sau alte venituri profesionale (din desfasurarea unei activitati).
2. - Optati pentru varianta de CCC pana la varsta de 1 an;
- Daca veti incepe sa aveti venituri profesionale inainte de a implini copiliul 1 an veti beneficia de stimulentul de insertie de 500 lei lunar pana va implini copilul 2 ani.
- De la data cand veti primi stimulentul de insertie se suspenda plata indemnizatiei pentru CCC.
3. - Stimulentul de insertie se plateste numai daca aveti venit din salariu si se cumuleaza cu acesta.
- Cand va hotarati sa solicitati stimulentul de insertie mergeti la Primarie cu dovada ca aveti salariu si completati cererea pentru stimulentul de insertie.
Va multumesc frumos pt raspuns! MI-ati clarificat toate nelamuririle.V-as mai deranja cu o intrebare: de fapt e mai mult un zvon pe care l-am auzit si voiam un raspuns avizat..poate e doar atat un zvon dar va rog tare mult sa va faceti timp sa imi raspundeti.Imi spunea cineva ca daca incep lucru dupa un an ar putea mama mea sa ramana in CCC in locul meu inca un an daca eu renunt la stimulentul de insertie. Poate fi adevarat asa ceva sau exista vreo lege asemanatoare? Multumesc din nou si ma scuzati.O zi buna!
Ccc
Monica21
Urmeaza sa nasc luna aceasta si sunt detasata de aproape 2 ani la o institutie. As vrea sa ma intorc cat mai repede la munca insa societatea la care sunt ... (vezi toată discuția)