avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 902 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Clauza de neconcurenta
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Clauza de neconcurenta

Buna ziua.
Am urmatoarea problema cu fostul angajator.
In urma cu 3 luni m-au angajat pe functia de sef serviciu resurse umane, CIM durata nedetermnata, perioada de proba 4 luni.
in CIM era inclusa si o clauza de neconcurenta pe o durata de 2 ani.
Dupa 3 luni mi-au spus ca trebuie sa incheie raporturile de munca, fara a-mi justifica motivul.
La incheierea raporturilor de munca clauza de neconcurenta a ramas deschisa, asta obligand angajatorul sa imi plateasca banii conform acestei clauze.
Dupa doua saptamani primesc prin posta o scrisoare de exonerare a acestei clauze.
Intrebarea mea este:
Cat de legal si corect este ceea ce a facut angajatorul?
Ultima modificare: Joi, 6 Februarie 2014
ana-cer, moderator

Alte discuții în legătură

Neconcurenta angel_3ro angel_3ro daca am lucrat la o firma care facea softuri, si vreau sa plec la unul din clienti, pot fi actionata in justitie pe motiv ca pot diculga secrete de servici? (vezi toată discuția)
Perioada de proda in contractul de munca ContSters197649 ContSters197649 am incheiat un contract de munca ,cu perioada de proba de 60 zile (sunt inca in perioada de proba) dar am niste clauze speciale:scrie la litera J alineatul 2 ... (vezi toată discuția)
Clauza de mobilitate; desfacerea disciplinara cim. JohnnyBRB JohnnyBRB Buna ziua, am si eu niste intrebari: 1. Daca se desface un CIM pentru motive disciplinare, acest lucru figureaza undeva si viitorul angajator va afla? Ma ... (vezi toată discuția)