avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 819 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ore suplimentare director general
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ore suplimentare director general

Este legala plata orelor suplimentare pentru directorul general in conditiile in care chiar acesta taie din orele suplimentare ale personalului din subordine, muncitori, tesa? Sau este mai mult o problema "morala"? De mentionat ca este angajat cu contract individual de munca si un salariu stabilit de CA de peste 10000 lei.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:22, 7 Februarie 2014
atata timp cat este angajat cu contract individual de munca directorul general este tot un salariat care se supune regulilor prevazute de Codul muncii in ceea ce priveste efectuarea si compensarea orelor suplimentare prestate. Poate interveni o problema daca el isi solicita singur efectuarea de ore suplimentare si isi aproba singur plata acestora (nefiind recuperate in termenul legal).
Este legala plata. Codul muncii nu prevede ca persoanele cu functii de conducere nu pot efectua ore suplimentare.
Dar este moral ca el in calitate de director general sa isi aprobe ore suplimentare si sa fie platit iar angajatilor sa le taie orele suplimentare in sensul ca nu sunt platite si nici nu se acorda zile libere in compensare?
Nu este o forma de discriminare? Doar pentru ca asa vrea el!
Ultima modificare: Vineri, 7 Februarie 2014
cyan, moderator
Aici nu se pune problema moralitatii, ci a legalitatii a celor dispuse de catre acesta.
Atunci din punct de vedere legal banuiesc ca se poate face o sesizare la ITM ca taie din orele suplimentare.

Alte discuții în legătură

Taieri din salariu monyca1981 monyca1981 Buna ziua,am o problema si caut raspuns la o dilema:tocmai am primit fisa de salariu conform careia mi sa taiat 75% din salariu,mentionez ca si luna trecuta am ... (vezi toată discuția)
Codul muncii - deplasare in strainatate Alexutz1 Alexutz1 Buna ziua, In cazul in care un angajat a efectuat o deplasare in strainatate, pentru o perioada mai lunga de timp in cadrul careia i-au fost asigurate: ... (vezi toată discuția)
Prevederi legale contract de mandat corrallya corrallya Relatia contractuala a directorul general cu societatea se realizeaza pe contract de mandat incheiat in baza Legii 31/1990. Va rugam sa ne precizati daca ... (vezi toată discuția)