avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1147 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de comodat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de comodat

Daca o primarie a incheiat un contract de comodat pentru un spatiu in calitate de comodatant cu o asociatie non profit, in calitate de comodatar, intrebarea este:
- daca la randul sau asociatia poate incheia un contract de comodat catre alta firma?
Va multumim.
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 19:06, 6 Februarie 2014
Conform noului cod civil (art. 2148, alin. 2), comodatarul nu poate folosi bunul decat in conformitate cu destinatia acestuia determinata prin contract ori, in lipsa, dupa natura bunului. Comodatarul nu poate permite unui tert sa foloseasca bunul decât cu aprobarea prealabilă a comodantului.

Consider ca aceasta aprobare poate fi continuta intr-o clauza din contract.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am încheiat contract de comodat pentru un teren pe care mi-am înființat punct de lucru. pot să dau și eu unui terț o parte din teren în folosință gratuită? Alina Nagy Alina Nagy Buna ziua. Am următoarea situație și mi-am prins urechile: Eu, persoana juridică am încheiat un contract de comodat cu persoana fizica.( teren). Mi-am ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat pentru un spatiu inchiriat? ramo1305 ramo1305 Buna ziua, o intrebare: o societate isi desfasoara activitatea intr-un birou inchiriat de la o alta societate. Chiriasul , la randul sau poate sa \" ... (vezi toată discuția)
Poate comodatarul sa inchirieze bunul dat in folosinta? sandrada sandrada Buna, Situatia se prezinta astfel: Societatea comerciala X a incheiat un contract de comodat pentru niste masini cu mai multe persoane fizice. Ma ... (vezi toată discuția)