avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... contract de comodat pentru un spatiu inchiriat?
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

contract de comodat pentru un spatiu inchiriat?

Buna ziua,

o intrebare: o societate isi desfasoara activitatea intr-un birou inchiriat de la o alta societate. Chiriasul , la randul sau poate sa " imparta " acest spatiu cu o alta societate? Se poate face un contract de comodat...sau cum ar fi corect?
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 14:45, 13 Aprilie 2016
Doar daca proprietarul si a dat acordul in contractul de inchiriere initial.
Conform art.2.148(2)"Comodatarul nu poate folosi bunul imprumutat decat in conformitate cu destinatia acestuia determinata prin contract ori,in lipsa,dupa natura bunului.El nu poate permite unui tert sa foloseasca decat cu aprobarea prealabila a comodantului."Ca atare,numai cu aprobarea prealabila a comodantului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate comodatarul sa inchirieze bunul dat in folosinta? sandrada sandrada Buna, Situatia se prezinta astfel: Societatea comerciala X a incheiat un contract de comodat pentru niste masini cu mai multe persoane fizice. Ma ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat CalinMarcela CalinMarcela Daca o primarie a incheiat un contract de comodat pentru un spatiu in calitate de comodatant cu o asociatie non profit, in calitate de comodatar, intrebarea ... (vezi toată discuția)
Am încheiat contract de comodat pentru un teren pe care mi-am înființat punct de lucru. pot să dau și eu unui terț o parte din teren în folosință gratuită? Alina Nagy Alina Nagy Buna ziua. Am următoarea situație și mi-am prins urechile: Eu, persoana juridică am încheiat un contract de comodat cu persoana fizica.( teren). Mi-am ... (vezi toată discuția)