avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 828 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... As putea sa ma reabilitez?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

As putea sa ma reabilitez?

am savarsit : art. 85 alin. 1 si 2 , art. 86 alin. 2 , teza a ll-a din OUG nr. 195/2000 republicata, art. 239 Cod penal.
Definita prin nerecrutare si sanctionat cu un termen de incercare prin supraveghere de 4 ani si 4 luni .
Timpul inceperi supravegheri 30.10.2012 pana la 29.02.2017.
Anulandumi dreprul de a conduce.
Ore as pute sa ma readilitez si sa imi obtin dreptul de a conduce ????
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 09:45, 10 Februarie 2014
Puteti sa va prezentati la examen in vederea obtinerii permisului de conducere .
Nu este necesara reabilitarea,trebuie doar sa treaca un an de la data ramanerii definitive a hotararii prin care a fost suspendata pedeapsa.
Reabilitarea intervine de drept dupa implinirea termenului de de incercare .
Ultima modificare: Joi, 6 Februarie 2014
Stefan Bicov, Avocat
ma scuzati am uitat sa mai mentionez faptul ca pe perioada de supraveghere imi este interzis de a nu conduce niciu vehicol.
Aveţi posibilitatea să redobândiţi dreptul de a conduce autovehicule, respectiv să obţineţi un nou permis de conducere.


Numai în situaţia în care fostul titular al permisului de conducere îndeplineşte una din condiţiile art. 116, alin.1, lit. a,b,c,d menţionate mai jos, atunci acesta poate solicita aprobarea prezentării la examen în vedere redobândirii permisului de conducere, pentru toate categoriile avute anterior. Astfel, pentru redobândirea permisului de conducere care a fost anulat ca urmare a rămânerii definitive a unei hotărâri judecătoreşti de condamnare, solicitantul se poate prezenta la examen pentru obţinerea unui nou permis de conducere, dacă a intervenit una din situaţiile următoare:

-- au trecut 6 luni de la data executării pedepsei amenzii penale sau a pedepsei în regim de privare de libertate ori la locul de muncă;

-- a trecut un an de la data graţierii pedepsei sau a rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti prin care s-a dispus suspendarea condiţionată a executării pedepsei ori suspendarea executării pedepsei sub supraveghere;

-- interzicerea dreptului de a exercita profesia sau ocupaţia de conducător de autovehicule, prevăzută la art.64 lit.c) din Codul penal, a expirat sau a fost revocată.



Dupa scurgerea termenului de incercare , care curge de la data ramanerii definitive a hotararii judecatoresti, reabilitarea este una de drept (ope legis).

Ultima modificare: Luni, 10 Februarie 2014
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot da examen pentru permis? Boby10 Boby10 [quot] Ora estimata: 09:00 Complet: C1 P + C Tip solutie: Condamnare Solutia pe scurt: Condamnă inculpatul I B I, pentru săvârşirea infracţiunii ... (vezi toată discuția)
Redobandire permis anulat + noua cadegorie alexkox35 alexkox35 Am si eu o nelamurire,problema sta in felul urmator : Am fost prins cu circa 3 ani in urma conducand un autovehicul pe drumurile publice cu o alcoolemie peste ... (vezi toată discuția)
Amenda penala Maryus-dora Maryus-dora În urma cu 9 ani în urma unui proces am primit o amenda cu suspendare de 10.000 Ron la regimul circulației și pentru aceasta amenda organele de la ... (vezi toată discuția)