avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1725 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Boli pentru caz de boala
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Boli pentru caz de boala

Hipertensiunea de gradul 2 de risc inalt si ischemia cardiaca sunt diagnostice pt pensionarea pe caz de boala ? eu am cautat dar n-am gasit lista cu bolile ...
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:42, 15 Februarie 2014
Carp Mircea a scris:

[ link extern ]

Va multumesc.
Din lecturarea textului inteleg ca HTA moderata asociata cu ischemia cardiaca conduc la o reducere a capacitatii de munca, prin urmare, se pot incadra in grad de handicap, nu?

1. Numai medicul espert al asigurarilor sociale stie daca cu diagnosticul dvs. va incadrati sau nu intr-un grad de invaliditate.

2. Se poate beneficia de pensie de invaliditate oricand, daca medicii vor decide incadrarea intr-un grad de invaliditate.

3. Incadrarea intr-un grad de invaliditate se face prin decizie emisa de medicul expert al asigurarilor sociale avand in vedere si documentele medicale emise de medicul specialist care asigura asistenta medicala.

4. - Trimiterea catre medicul specialist o da medicul de familie.
- Asadar se incepe cu o vizita la medicul de familie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de boala erika44 erika44 Am 46 de ani si sufar de cardiopatie ischemica ,angina pectorala de efort ,insuficienta venoasa si hta si de coxartroza la ambele picioare .Am dreptul la ... (vezi toată discuția)
Pensionare pe caz de boala dumitruciornei dumitruciornei buna ziua , am 56 de ani si de aproximativ 10-15 ani sufar de hipertensiune arteriala si diabet tip 2 . incepind din acest an am fost diagnosticat cu ... (vezi toată discuția)
Pensionarea pe caz de boala TeodoraM TeodoraM Este necesar un anumit nr. de ani munciti, pana la o varsta, pentru a iesi la pensie pe caz de boala? Pentru o persoana de 40 de ani ma interesa.Multumesc! (vezi toată discuția)