avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Executare silita garant ipotecar
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Executare silita garant ipotecar

Va salut! Am garantat ca persoana fizica, pentru o societate, un imobil, pentru obtinerea unui imprumut bancar. Imprumutul a fost acordat, insa dupa un timp societatea a intrat in insolventa. Am fost trecut si eu la masa creditorilor, sub conditie, pentru suma reprezentand valoarea imobilului. Societatea a reusit sa iasa din insolventa, achitand toate creantele catre banca si furnizori. Acum banca scoate totusi la licitatie imobilul garantat, pentru dobanzile pe care ea zice ca i se cuvin, cu toate ca nu au fost trecute in tabel. Societatea spune, pe buna dreptate, conform deciziei instantei de inchidere a insolventei, ca a achitat tot ce avea trecut in tabel ca si creante, avad datorii "0" si nu mai are nici o obligatie fata de mine sau altcineva, insa banca a scos imobilul meu totusi la licitatie, pretinzand acele dobanzi neincasate. Licitatia este intr-o luna, am depus contestatie(mi s-a spus ca pentru a cere suspendarea executarii trebuie sa depun taxa de 10% din valoare). Din cate am inteles, indiferent de contestatia mea, executarea va avea loc. Ce pot face eu mai departe, daca imobilul meu va fi totusi executat, in conditiile in care societatea se spala pe maini si spune ca nu mai are nici o obligatie fate de nimeni. Datoria pretinsa este totusi a societatii, nu a mea. De ce nu se indreapta banca impotriva societatii, si nu impotriva mea. Ce e de facut, sa ma lupt singur cu banca pentru o datorie care totusi nu e a mea? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 10:31, 7 Februarie 2014
Cand e vb de imobilul dvs, as zice sa mergeti cu actele la un avocat, e f importanta acea contestatie, nu lasati lucrurile in voia sortii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Garantii colaterale insolventa marss marss Sunt asociat unic a unei SRLaflat in insolyenta din dec. 2009.In anul 2008 am garantat cu locuinta personala un credit contractat de societate si am semnat un ... (vezi toată discuția)
InsolvenȚĂ cu cÂntec ! neamtu 2 neamtu 2 O firmă X a intrat în insolvență. Sa declanșat falimentul, ,sa aprobat tabelul de creanțe inclusiv cel definitiv. Surpriză ! După ce totul a fost gată ... (vezi toată discuția)
Indrumare nicacristian nicacristian Buna ziua! Ma numesc Nica Lucretiu si sunt administrator la o firma din Tulcea. In anii 2007 si 2008 am contractat 3 credite la Volksbank- 1 in chf si 2 in ... (vezi toată discuția)