Buna ziua!
Lucrez in port ca macaragiu din anul 2010 , stiam ca docherii si mecanizatorii intra in categoria conditiilor deosebite de munca avand grupa 1 de munca , doresc sa stiu daca aceasta lege mai este in vigoare!
Va multumesc!
In Legea pensiilor publice nr. 263/ 2010 se mentioneaza:
- Anexa nr. 2 LISTA cuprinzând locurile de muncă încadrate în condiţii speciale, în care se desfăşoară următoarele activităţi: 8. Activitatea de exploatare portuară desfăşurată de docheri şi de docheri-mecanizatori.
-Anexa nr.3 UNITÃŢILE care au obţinut avizul pentru îndeplinirea procedurilor şi criteriilor de încadrare în condiţii speciale, în conformitate cu prevederile H.G nr. 1.025/2003 privind
metodologia şi criteriile de încadrare a persoanelor în locuri de muncă în condiţii speciale, cu modificările şi completările ulterioare.
Daca va desfasurati activittatea in una din firmele de mai jos, puteti beneficia de conditii speciale de munca:
2.Societatea Naţională a Petrolului Petrom - S.A., localitatea Bucureşti - sucursala Petromar Constanţa, localitatea Constanţa.
75.Organizaţia Patronală Operatorul Portuar, localitatea Constanţa - Societatea Comercială Decirom S.A., localitatea Constanţa
77. Organizaţia Patronală Operatorul Portuar, localitatea Constanţa - Societatea Comercială Frial - S.A., localitatea Constanţa
78. Organizaţia Patronală Operatorul Portuar, localitatea Constanţa - Societatea Comercială Casa de Expediţii PHOENIX - S.A., localitatea Constanţa
79.Organizaţia Patronală Operatorul Portuar, localitatea Constanţa - Societatea Comercială Rotrac - S.A., localitatea Constanţa
81.Organizaţia Patronală Operatorul Portuar, localitatea Constanţa - Societatea Comercială Umex - S.A., localitatea Constanţa
84.Organizaţia Patronală Operatorul Portuar, localitatea Constanţa - Societatea Comercială Sticerom Group Exim - S.R.L., localitatea Constanţa
98.Societatea Comercială Agroexport - S.A., localitatea Constanţa
Daca se poate sa fiti mai explicit va rog...sa inteleg ca societatea din portul in care lucrez
nu a solicitatat aceasta incadrare in grupa 1 de munca a docherilor si mecanizatorilor?
Va multumesc!
[Mesaj editat - 1.2. din regulament: Scrierea nejustificata cu majuscule, litere îngrosate, italice, subliniate, sau cu alte artificii este greu de citit. Tineti cont ca folosirea excesiva a tehnicilor de subliniere a textului echivaleaza cu a tipa la ceilalti utilizatori, actiune care ar putea fi interpretata ca fiind agresiva in forum.]
In discutia deschisa de dvs. nu se mentioneaza in ce port lucrati ca macaragiu.
Nu am de unde sa stiu, daca firma a intocmit sau nu documentatiile necesare.
Am sugerat doar ca daca respectivele documentatii nu au fost intocmite la timpul lor, conform prevederilor legale, atunci chiar daca activitatea este mentionata in anexa 2 pct.8, iar firma la care lucrati nu se regaseste ca fiind nominalizata in anexa 3, atunci persoanele cand vor merge la casele teritoriale de pensii vor avea surpriza sa constate ca nu vor fi incadrate in grupa de munca.