avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 875 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... varsta de pensionare grupa speciala
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

varsta de pensionare grupa speciala

intreb pentru sotul meu, nascut la 04.10.1958, are 51 ani si are 19 ani si jumatate vechime din care 18 ani si jumatate grupa speciala de munca. la ora actuala are contract cu o firma cu sediul la Jakarta (de acolo ii vin banii), iar pesonalul este administrat de o firma din Italia. Este o treaba incalcita...oricum plateste impozit 18% din brut. La ce varsta se poate pensiona?
Ultima modificare: Marți, 30 Martie 2010
maconni, utilizator
Cel mai recent răspuns: maconni , utilizator 13:35, 30 Martie 2010
Grupă specială de muncă sau grupă superioară?
Concret este vorba de locuri de muncă încadrate în condiţii speciale, potrivit art. 20, din Legea nr. 19/2000 sau de grupa I de muncă?
Având în vedere faptul că este născut la data de 04.10.1958, îndeplineşte condiţiile de acordare a pensiei pentru limită de vârstă când împlineşte 65 de ani, începând cu data de 04.10.2023.
Dacă reuşim să lămurim dacă este vorba de grupa specială de muncă, de grupa I de muncă sau chiar de grupa II, putem stabili concret cu cât s-ar putea reduce vârsta standard de pensionare, asat în situaţia în care se mai menţine legislaţia actuală.
:)
florisiris a scris:

Grupă specială de muncă sau grupă superioară?

multumesc pentru promptitudine, sincer nu credeam sa primesc un raspuns asa curand.
conform adeverintei de la Petromar(platf. de foraj marin) in perioada 01.12.1985 - 01.04.2001 a fost incadrat la grupa I-a de munca in procent de 100%, conform otararii Comitetului Director 24/14.08.1992, activitate regasita in Legea 226/2006 la pozitia 11, anexa 1
De la 01.04.1992 pana la 02.06.2003 a fost incadrat la conditii speciale , conform aceleeasi legi 226
In lege societatea se regaseste la pozi6tia 2 din anexa 2.
Aceasta adeverinta este insotita de inca una cu sporurile aferentei grupelor. Problema este ca in total sotul meu are numai 19 ani si jumatate pe cartea de munca:(
multumesc anticipat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie pentru limita de varsta tbattila tbattila Sunt născut în 23.07.1958 am 52 de ani şi 2 luni, sun mecanic instructor de locomotive, am o vechime totală de muncă de 32 ani şi 11 luni, din care în ... (vezi toată discuția)
Varsta standard de pensionare si calculul punctului de pensie ALEXANDRA TAN ALEXANDRA TAN Sex :M Data nasterii:23.11.1953 Reducerea varstei standard de pensionare cu 15 ani conditii speciale de munca si legilor speciale astfel a fost pensionat la ... (vezi toată discuția)
Pensie pentru limita de varsta gicu53 gicu53 buna ziua,sunt nascut in anul1959,luna aprilie 30si am urmatoarele date personale cu activitatea desfasurata din anul 1976 pina in prezent.in gr.1-1an,1 ... (vezi toată discuția)