Buna ziua!
Lucrez in SC Port Bazinul Nou S.A. Galati din anul 2010 in functie de macaragiu,
din cate stiu exista o lege care incadreaza pe cei care isi desfasoara activitatea
in porturi in meseriile de docheri si docheri mecanizatori in grupa 1 de munca
doresc sa stiu daca aceasta lege mai este in vigoare si daca societatea
in care lucrez benificiaza de aceasta grupa 1 pentru docherii si docherii mecanizatori!
Deasemeni va rog sa-mi spuneti ce trebuie sa faca societatea pentru cei
care lucreaza ca docheri si docheri mecanizatori pentru a obtine aceasta grupa 1
in cazul in care societatea nu benificiaza de aceasta grupa 1
Va multumesc!
Incepand cu data de 01.04.2001 nu mai exista grupaI si/sau grupa a II-a de munca, ci conditii speciale de munca si/sau conditii deosebite de munca.
Potrivit Legii nr.263/2010, articolul 30
(1) In sensul prezentei legi, locurile de munca in conditii speciale sunt cele din:
a) unitatile miniere, pentru personalul care isi desfasoara activitatea in subteran cel putin 50% din timpul normal de munca in luna respectiva;
b) activitatile de cercetare, explorare, exploatare sau prelucrare a materiilor prime nucleare, zonele I si II de expunere la radiatii;
c) activitatile din domeniul apararii nationale, ordinii publice si sigurantei nationale, prevazute de actele normative cu regim clasificat emise pana la data intrarii in vigoare a prezentei legi;
d) aviatia civila, pentru personalul navigant prevazut in anexa nr. 1; e) activitatile si unitatile prevazute in anexele nr. 2 si 3;
f) activitatea artistica desfasurata in profesiile prevazute in anexa nr. 4.
.....
Varsta pensionarii
christinel
M-am nascut in anul 1967 si am lucrat 26 de ani si vreo 5 luni in conditii speciale de munca.Momentan sunt somer cu indemnizatie.La ce varsta as putea sa ma ... (vezi toată discuția)