avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Titlu de proprietate gresit
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Titlu de proprietate gresit

Buna seara,
Am primit de la bunica mea un teren(prin hotarare judecatoreasca), caruia am vrut sa ii fac cadastru. Domnul care s-a ocupat a descoperit ca parcela din titlu de proprietate este gresita si nu a putut face cadastrul. Adica eu muncesc un pamant care este al familiei de zeci de ani, dar in titlu de proprietate am alt teren. Am fost la primarie le-am explicat situatia, iar dupa cateva luni aproape un an mi-au spus ca nu se poate rezolva(neoficial).
Unde ma pot adresa sa rezolv cu titlul de proprietate, ce demersuri trebuie sa fac?
Cel mai recent răspuns: d_doinita , utilizator 19:31, 11 Februarie 2014
Cum ati primit prin hotarare? Depinde de titlu, de hotarare, depinde de unde vine greseala, daca e una de fond, una de vreo cifra, ceva... nu avem cum sa ne inchipuim situatia dv.
Buna seara,
Titlul de proprietate obtinut de bunica mea in 1995 are numarul parcelei gresit. Mai concret, in loc de 18/2/3 este 18/43. Eu vreau sa merg sa modific greseala. Unde trebuie sa merg?

Multumesc.
Trebuie rectificat tiltlul fie in instanta fie la Comisa care a eliberat titlul.
In cazul acesta , pt ca exista o sentinta judecatoreasca data pe baza titlului de proprietate, rectificarea se face numai in instanta. Va trebuie o adeverinta de la Primarie prin care aceasta sa mentioneze sola si parcela corecta, un plan de incadrare in zona avizat de aceeasi primarie, copia titlului de proprietate, buletinul de identitate al celui ce deschide actiunea si o cerere de chemare in judecata a Comisiei de fond funciar din comuna si a Comisiei Judetene(CJSDPPT).
Ce hotarare judecatoreasca exista? Exista vreuna?
Nu e nevoie de chemare in judecata pana nu incearca la comisie, s-ar complica inutil.

Alte discuții în legătură

Titlu de proprietate gresit ictin ictin Buna ziua, ma confrunt cu o problema destul de neasteptata. Incercand sa fac cadastru pentru 2 parcelele de teren extravilan, in momentul cand am solicitat ... (vezi toată discuția)
Chemare in judecata pentru rectificare titlu de proprietate jiulian jiulian Buna ziua,as dori sa aflu cum se formuleaza o chemare in judecata pentru a-mi rectifica un titlu de proprietate emis de Comisia judeteana ptr. stabilirea ... (vezi toată discuția)
Numar tarla si parcela gresita in contract de vanzare cumparare mainutzel mainutzel Buna ziua, V-as ruga daca se poate sa ma ajutati cu niste sfaturi legate de o anumita situatie la care incerc sa gasesc o rezolvare.Am cumparat acum 2 ani un ... (vezi toată discuția)