avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1097 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Actionat in judecata pentru restante la intretinere
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Actionat in judecata pentru restante la intretinere

Buna ziua, am primit de la judecatorie o comunicare in calitate de parat. Adresa a fost trimisa de catre Asociatia de Proprietari - ca reclamant, iar Obiectul dosarului este: cerere de valoare redusa.

Mi se dau 30 de zile pentru a depune probe sau de a invoca exceptii pentru acest dosar. Mentionez ca am fost dat in judecata pentru restante la intretinere care sunt din 2009. De la acea data si pana acum am achitat lunar o suma de bani la intretinere. In unele luni am platit chiar si cate 3 intretineri cumulate (din datoriile din urma). Am toate chitantele si pot dovedi instantei. In plus, dosarul in cauza are o eroare de nume. Numele meu (paratul) este scris gresit. Spuneti-mi cum pot sa rezolv aceast dosar in asa fel incat instanta sa nu se pronunte pentru executare silita. Pentru aceasta, va rog sa-mi spuneti daca pot folosi una din posibilitatile urmatoare:

1. Sa invoc eroare de nume in dosar.
2. Sa invoc prescriptie datorie nefiscala.
3. Sa contest dreptul asociatiei de a ma da in judecata inainte de termenul de 90 de zile pentru neplata unei contributii la intretinere.


In plus, mi se cere si plata pentru avocatul pe care Asociatia de Proprietari l-a angajat pentru a ma actiona in judecata.

Spuneti-mi care este solutia cea mai buna in cazul meu. :-/

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: vizitator2 , utilizator 21:41, 8 Februarie 2014
În termen de 30 de zile de la comunicarea actelor prevăzute la art. 1029 alin. 3 din NCPC, pârâtul va depune sau trimite formularul de răspuns completat corespunzător, precum şi copii de pe înscrisurile de care înţelege să se folosească. Pârâtul poate să răspundă prin orice alt mijloc adecvat, fără utilizarea formularului de răspuns.
Ulterior, instanţa va comunica de îndată reclamantului copii de pe răspunsul pârâtului,precum şi de pe înscrisurile depuse de pârât.
Instanţa poate solicita părţilor să furnizeze mai multe informaţii în termenul pe care îl va stabili în acest scop, care nu poate depăşi 30 de zile de la primirea răspunsului pârâtului sau, după caz, al reclamantului.
Instanţa poate încuviinţa şi alte probe în afara înscrisurilor depuse de părţi. Nu vor fi însă încuviinţate acele probe a căror administrare necesită cheltuieli disproporţionate faţă de valoarea cererii de chemare în judecată.
Hotărârea primei instanţe este executorie de drept.
Fata de aspectele mai sus invederate alegeti dvs. conduita de urmat! Ori va faceti singur apararile pe care le considerati de cuviinta, ori apelati la un avocat!
Am avut un caz asemanator in blocul nostru.
Daca numele e gresit instanta nu are ce judeca.
Puteti sa nu va prezentati din moment ce chemarea in instanta nu va e adresata.
Teoretic daca datele de identificare ale paratului sunt eronate,pe cale de consecinta instanta de judecata la cererea partii poate lua act de eroarea materiala si eventual solicita reclamantei precizari
In conditiile in care recunoasteti ca va inregistrati cu datorie din 2009,conform norme in vigoare ,debitele se sting in ordinea vechimii
Puteti suspenda judecata cauzei daca depuneti angajament de plata a debitului
Daca ati primit adresa de la judecatorie cat de gresit este numele dvs?

Daca ati facut plati partiale in tot acest timp este posibil sa nu fi intervenit prescriptia.

Nu cred ca in cazul dvs este corect aleasa calea cereri cu valoare redusa pt ca tb administrate probe mai complexe pt a se stabili datoria exacta si daca este sau nu prescrisa.

Daca pierdeti dosarul atunci va tb sa achitati si cheltuielile de judecata reprezentand onorariul de avocat.

Daca vi se pretind si cote de intretinere a caror termen scadent nu a depasit 90 zile, puteti invedera acest aspect instantei si sa respinga partial pretentiile vizand aceste cote.
1. Greseala numelui este de tipul, spre exemplu, Olanascu (numele incorect) in loc de Olănescu (numele corect).

2. Da, au fost facute plati partiale in tot acest timp, luna de luna.

3. Cerere valoare redusa cred ca este o cale mai rapida de recuperare a datoriei de catre asociatia de proprietari. La dosar am vazut ca au depus copii dupa toata evidenta platilor si penalitatilor, la care a fost adaugat si fondul de rulment. Este obligatoriu si acesta din urma?

Am vazut ca si chitantele au fost scrise tot pe numele gresit. Acest lucru imi poate crea dificultatea de a demonstra in instanta ca am platit acele sume de bani?




P.S. Mentionez ca nu sunt un rau platnic, ci doar intampin dificultati financiare in ultimii ani. Sunt somer actualmente, iar in ultimii ani si sotia a avut probleme cu serviciul si gasirea unui loc de munca. Nu avem datorii la banci, ci doar dificultatea gasirii unui loc de munca pentru varsta de peste 45 de ani.

Multumesc pentru toate celelalte raspunsuri la acest subiect.
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Februarie 2014
vizitator2, utilizator

Alte discuții în legătură

Chemare in judecata datorii intretinere lazu1981 lazu1981 Buna seara. Am fost chemat in judecata de asociatia de proprietari pentru datoria pe care o am la intretinere. Nu contest datoria si ma chinui sa o platesc ... (vezi toată discuția)
Frauda pe internet. ajutor in intocmirea cererii de inteventie in nume propriu in proces ramonicaB ramonicaB buna ziua, in urma unei fraude pe internet a carei victima am fost, vreau sa fac o cerere de interventie in nume prorpiu in procesul intentat deja de o ... (vezi toată discuția)
Modificarea cuantumului obiectului cererii de chemare in judecata maridan03 maridan03 La o asociatie de proprietari avem un proprietar actionat in instanta pentru o anumita suma de lei reprezentand debite la intretinere si penalitati aferente. ... (vezi toată discuția)