eu si sotul meu asteptam un copil de 4 ani, acum urmez un tratament, dar ne am gandit si la adoptie. acum 2 zile am cunoscut din intamplare o viioare mamica care va naste peste1-2 sapt, care vrea sa dea copilasul pt ca nu are pe nimeni, nu lucreaza, nu are unde sa stea(sta la niste cunostinte doar pana naste). suntem hotarati sa adoptam fetita si nu stim cum sa procedam. am sunat la protectia copilului, la adoptii si ne au spus sa urmam pasii de adoptie: sa depunem cerere...procedeu care dureaza ...mama sa inregistreze copilul la centrul de plasament si in felul acesta ratam fetita, deoarece sunt multe familii pe lista de asteptare, iar noi vom avea de asteptat ...
am auzit de un caz asemanator cu al nostru, in care sotul a recunoscut copilul unei mame tinere si singure ca si cand ar fi el tatal copilului si procedeul de adoptie a fost mult mai simplu.
suntem dispusi sa facem si noi la fel sau orice e mai bine, am vorbit cu mama, va renunta la drepturile ei asupra copilului, face orice sa stie ca ii va fi bine acestuia, dar nu stim ce e de facut dupa aceea. am inteles ca urmeaza 3 procese...asta e de fapt intrebarea noastra: ce si cum e mai bine sa facem sa adoptam acest copilas. problema e ca eu eu lucrez si normal dupa adoptia unui nou nascut beneficiez de concediu de maternitate, iar pana se finalizeaza procesele...cum rezolv cu serviciul.... ?
astept raspunsul dumneavoastra cat mai repede.
va multumesc
Vorbiti despre un caz asemanator...am citit si eu azi despre un asemenea caz,care s-a sfarsit intr-un mod neplacut.
Oricat de mult va doriti un copil,incercati sa evitati incalcarea legii,ganditi-va ce consecinte poate avea faptul ca sotul dumneavoastra ar recunoaste acest copil-poate se mai gasesc tatici de ocazie-dar in acest fel e grav.
Cand ne dorim cu adevarat ceva...pana la urma se intampla.Va doresc realizarea acestui vis,intr-un mod care sa nu va creeze neplaceri ulterioare.
nu vreau sa fiu rautacios, pentru ca va inteleg suferinta foarte bine, insa parerea mea este ca nu este un subiect de forum. va sfatuiesc sa mergeti si sa vorbiti cu un avocat, care sa va fie aproape pe viitor sa va indrume in toti pasii care ii veti urma.
este un subiect foarte delicat,insa acesta problema isi poate gasi rezolvare apeland la persoanele si institutiile abilitate si la modalitatile legale.Va sugeram sa luati legatura cu Asociatia Catharsis din Brasov, ONG specializat in adoptii si servicii solciale de protectia copilului.
va dorim succes
Va multumesc pt. raspunsuri,am contactat pe cineva de la adopti si se pare ca putem primii fetita in intretinere cu acordul mamei,urmand ca apoiu sa continuam cu ceilalti pasi legali.