avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 897 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incetare c.i.m. - pensie invaliditate gr III
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incetare c.i.m. - pensie invaliditate gr III

Buna ziua

Am un angajat care pana in data de 9 februarie 2014 are certificat medical. a avut concediu medical 365 de zile, a fost la comisie si i s/a eliberat decizia de invaliditate gr III si a venit sa ii intocmesc dosarul. Decizia este eliberata in data de 6 feb 2014. Angajatul vrea sa lucreze in continuare la noi program de 4 ore. Ce am eu de facu? Trebuie sa ii incetez contractul existent cu data de 10 sau de 7 februarie 2014? Intocmirea dosarului se face cu data de 7 feb 2014? In dosarul de invaliditate trebuie anexate adeverinte de grupa?
va multumesc!
Cel mai recent răspuns: eugene , utilizator 13:38, 7 Februarie 2014
Incetarea c.i.m. se face la data comunicarii deciziei de pensionare si nu a deciziei asupra capacitatii de munca.

De la data deciziei respective, salariatul nu poate munci mai mult de 4 ore/zi. In acest sens, se poate modifica timpul de munca.
dvs. intocmiti un act aditional de modificare a elementelor cim, respectiv timpul de munca de 4 ore si salariu corespunzator (mentionati totodata si interdictia de efectuare a orelor suplimentare si repartizarea celor 4 ore intr-un interval orar). atentie sa aveti fisa de aptitudine de la medicul de medicina muncii pe care sa figureze apt pentru functia respectiva.

dosarul de pensie pentru invaliditate va trebui sa-l depuna titularul la casa de pensii, nu este obligatia angajatorului. dvs. ii veti elibera ce documente solicita acesta pentru dosar (adeverinte, etc.)

actele necesare pentru obtinerea pensiei le gasiti aici [ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de munca ROXYBO ROXYBO Buna ziua, am o nelamurire legata de un angajat. La controlul anual la medicina muncii nu a primit avizul , a fost in concedii medicale apoi dupa 90 de zile a ... (vezi toată discuția)
Abuz din partea angajatorului? kadet18 kadet18 buna ziua am si eu o problema in sensul ca lucrez la o societate din anul 2000,iar in lina martie 2008 am fost pensionat cu gr3 ,moment in care am continuat sa ... (vezi toată discuția)
Acte de intocmit de angajator pt viitorul pensionat pt invaliditate flori9 flori9 Buna ziua, in cazul unui angajat care se va pensiona pt invaliditate, care sunt obligatiile angajatorului fata de viitorul pensionat? Ce anume acte trebuie sa ... (vezi toată discuția)