avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 846 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Sponsorizari pentru asociatie sportiva fara ...
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Sponsorizari pentru asociatie sportiva fara personalitate juridica?

Buna ziua,
Am infinatat de mai multi prieteni un club sportiv (jucam handbal amator) , am renuntat practic la el dupa ce am vazut cat acte sunt necesare pentru a obtine un CIF am renuntat la acele acte( dupa ce am asteptat raspuns de la MTS 9 luni....).. Oricum am creat o asociatie sportiva fara personalitate juridica si am primit dupa 5 luni un CIS...
Dorim sa primim legal sponsorizari... putem primi legal acum sponsorizari( obiecte sau chiar bani ? ) si daca nu care e cea mai rapida metoda in care putem ajunge sa putem primii legal sponsorizari.
Cel mai recent răspuns: dmarius1 , utilizator 15:07, 10 Februarie 2014
Da, puteti primi si nu sunt considerate venituri brute sumele sau bunurile primite sub formă de sponsorizări, mecenat sau donaţii.
Atunci cum ar arta contractul 1.1 sau 1.2?
In cazul 1.1 nu avem CIF si doar CIS cod identificare sportiva...f

1.1. S.C. ...................................................................................................... S.N.C./S.C.S./S.A./S.R.L., cu sediul social în (localitatea) ..........................., str. ...................................... nr. ......................, bloc ................, scara ..................., etaj ........, apartament ......., judeţ/sector ............................, înregistrată la Oficiul Registrului Comerţului ..........................................., sub nr. ........................ din ......................................, cod fiscal nr. ........................ din ..............................., având contul nr. ............................................., deschis la ............................................................, reprezentată de ........................., cu funcţia de ................................., în calitate de sponsor, pe de o parte, şi

sau
1.1. Asociaţia/Fundaţia ........................................................................................................................, cu sediul în (localitatea) .................................., str. ............................................ nr. ..................., bloc ..........., scara ..........., etaj ..........., apartament ..........., sector/judeţ ..................................., înregistrată în registrul persoanelor juridice prin Sentinţa civilă nr. .............................................. din .................................., a Tribunalului ..........??????.................., codul fiscal nr. .........????????... din ................................., având contul nr. ............................, deschis la ...................................., reprezentată de ..................., cu funcţia de .................., în calitate de sponsor, pe de o parte, şi

sau
1.2 (numele instituţiei, autorităţii publice etc.) ...........Asociatia............................................................................... cu sediul în (localitatea) ................., sectorul/judeţul ..........., reprezentată prin (numele şi prenumele) ................................, funcţia ........................................................................., în calitate de beneficiar, pe de altă parte,

Puteti fi beneficiar al unei sponsorizari daca sunteti ONG (aveti personalitate juridica) sau ca si persoana fizica daca prezentati un certificat emis de o entitate publica sau un alt ONG ca activati in unul din cazurile mentionate de legea sponsorizarii (asistenta sociala, sport, etc).
A treia varianta este contractul de mecenat incheiat la notar si nu va mai fi nevoie de acel certificat/aviz.
Din proprie experienta, firmele fug de variantele 2 si 3
Noi suntem o asociatie sportiva(fara pers jur) cu CIS care atesta ca avem ca scop de activitate handbalul si eu sunt reprezentantul acestei asociatii. Prin urmare as putea sa primesc sponsorizare prin varianta 2.?
Spuneti ca firmele fug de acest fel de sponsorizare prin metoda 2,3 ? Ele nu pot beneficia de avantajele legii sponsorizarii daca sponzorizarea se face prin 2 sau 3 ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Model contract comodat spatiu comercial sau inchiriere haiducu haiducu unde pot gasi un model contract comodat ptr inchirierea unui spatiu comercial sau un model contrct inchiriere? (vezi toată discuția)
Am infintat o asociatie sportiva non-profit cu personalitate juridica Sebastian Calin Sebastian Calin Buna ziua, Baiatul meu face tenis de performanta de cel putin 10 ani si ca atare, dat fiind costurile f mari la care sa ajuns, am infintat o asociatie ... (vezi toată discuția)
Contract novatie crysenc crysenc Buna seara, Am si eu mare nevoie, daca ma puteti ajuta, de un model de contract de novatie prin schimbare de debitor. Va multumesc, Cristian (vezi toată discuția)