avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silitã- cheltuieli de executare
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silitã- cheltuieli de executare

Vă prezint mai jos, situația unui prieten ce are(a avut) un contract de credit de nevoi personale la o bancă comercială.
-În data de 21/10/2013, Instanța de judecată, a dat încuviințarea de executare, la solicitarea băncii , prin Executor. În această ”Încheiere ” a instanței, se regăsesc următoarele greșeli :
1. data este greșită, 21/10/2010, în loc de 21/10/2013,
2. adresa de domiciliu a debitorului. Domiciliul este greșit și în contractul de credit, cu toate că banca, avea copii după cartea de identitate a debitorului.
-În data de 20/12/2013, Executorul, în baza ÎNCUVIINȚÃRII de la INSTANȚÃ, decide trecerea la Executarea de Drept, prin ”Încheierea” din acea dată, în numele băncii. Această încheiere, a fost adusă la cunoștință debitorului, în data de 24/01/2014.
-La aceiași dată, 20/12/2013, banca cesionează contractul de credit către o FIRMÃ.
Debitorul a mers să discute cu noul CREDITOR, și s-a stabilit plata debitului, eșalonat, în baza unei Convenții de Plată. Când s-a primit pentru consultare Convenția, aceasta conține și un articol prin care se obligă să achite onorariul și cheltuielile de executare către EXECUTOR, cu toate că executarea nu a demarat la cererea actualului CREDITOR. După discuții cu noul CREDITOR, acesta a ”negociat” cu EXECUTORUL, și s-a obținut chiar o reducere (de la 4000 lei, la 2900) în situația în care, valoarea datoriei, este de 5800 euro.
În această situație, DEBITORUL încă nu a semnat Convenția, și ași dori să știu, dacă această solicitare, de plată a executorului, se poate contesta în vreun fel, mai ales, că este o situație, cel puțin ciudată... Ce părere aveți?

Vă mulțumesc anticipat, pentru orice idee sau recomandare.
Ultima modificare: Vineri, 7 Februarie 2014
vasiledtr, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 19:50, 8 Februarie 2014
Executorul a intocmit un pv cu cheltuielile de executare ,astea trebuie platite de debitor.
Indiferent cine e creditor, executorul trebuie platit. PV incheiat de executor pt cheltuielile cu executarea si onorariul il poate contesta tot in 15 zile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va salut. as dori sa stiu daca dupa o executare silita solicitata ... Marinescu Lucian Marinescu Lucian Va salut. As dori sa stiu daca dupa o executare silita solicitata de mine pentru o suma, pagubitul cerand in instanta intoarcerea executarii datorita sumelor ... (vezi toată discuția)
Executare silita Lavinia15 Lavinia15 Buna ziua, Am o intrebare ce reprezinta onorariul unui executor judecatoresc?#-o (vezi toată discuția)
Punere in executare hot judecatoreasca ContSters22096 ContSters22096 dupa un litigiu cu o banca X obtine o hotarare favorabila. aceasta este executorie (nu este irevocabila inca), insa banca nu o pune in executare; x initiaza ... (vezi toată discuția)