avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Va salut. As dori sa stiu daca dupa o executare silita ...
Discuție deschisă în Executare silită

Va salut. As dori sa stiu daca dupa o executare silita solicitata ...

Va salut. As dori sa stiu daca dupa o executare silita solicitata de mine pentru o suma, pagubitul cerand in instanta intoarcerea executarii datorita sumelor prea mari cerute si primite de avocat si executor, instanta stabilind intoarcerea executarii pana la o anumita suma (cat am cerut eu plus onorarii avocat si executor micsorate), cine plateste diferentele rezultate dupa executare?
Cel mai recent răspuns: Marinescu Lucian , utilizator 20:48, 16 Martie 2021
Cheltuielile de executare se stabilesc prin incheiere de executorul judecatoresc, includ onorariile de avocat si respectiv executor si se comunica odata cu somatia. Termenul de contestare a acestor sume este de 15 zile de la comunicare. In situatia in care contestatia la executare este admisa, debitorul este tinut a plati suma redusa iar in aceasta situatie, creditorul trebuie sa restituie diferenta. Argumentele sunt urmatoarele: la fel ca in situatia cheltuielilor de judecata, atunci cand instanta reduce onorariul avocatial, avocatul nu este obligat sa restituie diferenta pentru ca hotararea instantei nu are efect asupra clauzelor din contractul de asistenta juridica, adica a obligatiei de plata a onorariului stabilit de parti. In privinta executorului judecatoresc, diferenta se plateste de creditor pentru ca, in cazul in care executarea silita nu ar fi putut avea loc, acesta din urma ar fi fost obligat sa achite integral onorariul executorului.
Ultima modificare: Vineri, 12 Martie 2021
Cabinet de avocat "Elena Viorica Mavhima", Avocat
Multumesc de raspuns chiar daca nu este pe placul meu. Permiteti sa detaliez. Am solicitat printr-un avocat sa caute un executor judecatoresc in Bucuresti (fiind vorba de executarea unei banci). Nu am semant nici un contract, nu am platit nimic. Legislatia prevede ca executorul retine cheltuielile de judecata de la cel executat. Cel putin asa am mai citit si eu. Executorul mi-a trimis banii la care aveam dreptul din executare si atat. Nu mi-a trimis nici un exemplar din documentatia de executare asa ca nu am stiut ce onorarii a solicitat si retinut. Acum eu trebuie sa platesc bancii de peste trei ori suma pe care am obtinut-o ca si un drept. Este corect? Nu prevede nici o lege ca daca executorul a marit arbitrar omorariile (fara sa am cunostiinta) si o instanta spune ca a gresit, acesta trebuie sa dea banii inapoi?
Este imposibil ca se fi inceput executarea silita fara o cerere semnata de creditor sau avocatul imputernicit de acesta, care trebuie sa depuna imputernicire emisa pe baza unui contract de asistenta juridica. In caz contrar, este vorba de un fals. La semnare, ar fi trebuit sa inaintati o parte din cheltuielile de executare. Este imperios necesar sa vedeti dosarul de instanta, care contine dosarul de executare. Faceti aceste verificari pentru ca altfel nu se poate face nimic.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este o vorba romaneasca. "Corb la corb nu-si scoate ochii". Exact asta deduc din ce imi spuneti. Ultima fraza este .... in cazul in care executarea silita nu ar fi putut avea loc, acesta din urma ar fi fost obligat sa achite integral onorariul executorului. Ar fi corect sa fa fie asa atunci cand cel care solicita executarea ar stii care sunt costurile. In cazul meu nu am fost anuntat de la inceput cat ma costa aceasta procedura. Suntem niste amarati numiti oameni in lupta cu un sistem chipurile profesionist ?? care au facut niste legi numai in folosul lor. Totusi pe noi cine ne ajuta atunci cand "se vede de pe statia spatiala" ca avem dreptate dar "specialistii" spun ca nu. Concluzionez ca ar fi cazul sa-mi vad de treaba si sa platesc ce s-a stabilit ca alta solutie nu exista. O seara buna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine trebuie sa plateasca diminuarea onorariului avocatului si diminuarea cheltuielilor de executare? Marin Sorin Marin Sorin Conform deciziei tribunalului, instanta a anulat in parte contestatia la executare si anularea partiala a formelor de executare numai in ceea ce priveste ... (vezi toată discuția)
Despagubiri salariale titibus titibus Pentru despagubiri egale cu salariile majorate ,reactualizate si indexate de la data concedieri pina la data deciziei cistigate in instanta, pentru care am ... (vezi toată discuția)
Cand se incheie executarea silitã? bufa bufa Cind se consideră incheiată executarea silită ?Atunci când se cere Întoarcerea executării silite inseamnă o continuare a acțiunii executării ... (vezi toată discuția)