avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 754 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Raspuns la intampinare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Raspuns la intampinare

In calitate de mostenitoare, am solicitat Casei de Pensii, daune proportionale cu sumele CASS retinute in plus din pensia mamei(deciziile 223,224/2012Contenc. Adm.) Mama, decedata ian. 2012, a fost veteran de razboi, imobilizata la pat si in ingrijirea noastra -aveam si procura de ridicare pensie-. Am redactat actiunea inspirandu-ma de pe forum; am invocat dispozitiile Legii nr.554/2004 a Contenc. Adm., art. 1345-1348 Cod civil, OUG nr.117/2010, Deciziile 223,224/2012 CA…, si am expediat-o pe adresa Tribunalului(provincie),cerand judecarea in lipsa. Aici dosarul a fost repartizat sectiei Contencios Admin. si Fiscal. Casa de pensii a anexat la dosar o intampinare, la care un capat este invocarea exceptiei necompetentei functionale a completului de Contenc. Admin. si Fiscal, motivata de dispoz. art3 alin3 din Legea 304 /2004 si art.153 lit f)-g) din Legea 263/2010, si a cerut judecarea la completul de Asigurari Sociale. Va rog:1) cum sa raspund concret acestui capat din intampinare? Am primit o data cu citatia la primul termen, recomandarea de a raspunde in special cu privire la aceasta exceptie; 2)exista taxe aferente spetei? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 22:07, 7 Februarie 2014
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu prea aveti ce sa raspundeti , intrucat litigiul este de competenta completulului de Asigurari Sociale
Ultima modificare: Vineri, 7 Februarie 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic
acest răspuns util
1) Daca le raspund ca sunt de acord cu investirea completului de Asigurari Sociale, se va face o redistribuire cosecutiva a dosarului sau se va respinge dosarul si trebuie sa deschid o alta actiune ? Amintesc ca eu am expediat actiunea prin posta, am adresat-o tribunalului, fara specificarea sectiei. 2) Sa imi formulez pretentia sub aceeasi denumire de daune si la instanta de Asigurari Sociale, sau sa cer simplu, returnarea sumelor? E vreo diferenta de nuante? Va multumesc.
acest răspuns util
Raspunsul la întâmpinare nu se timbrează.

Admiterea excepției nu are drept rezultat respingerea cererii. Dosarul va fi trimis completului competent să îl judece, care va continua judecata.

Nu trebuie să mai scrieți noi pretenții și nici să reformulați ceea ce deja ați scris în cererea de chemare în judecată. Trimiteți un înscris pe care îl intitulați ”răspuns la întâmpinare” și scrieți, simplu, că solicitați admiterea excepției invocate de casa de pensii și trimiterea dosarului la completul de asigurări sociale.

În fine, în stuația în care apreciați că nu aveți nimic esențial de răspuns la întâmpinarea pârâtei, puteți să nu trimiteți un răspuns la întâmpinare. Oricum excepția va fi admisă iar dosarul va ajunge la completul de asigurări sociale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere de completare sentinta civila nitmar nitmar intr-o actiune am formulat o contestatie la un act administrativ fiscal si o obligatie de a face, respectiv sa fie obligata Adm financiara sa faca modificari ... (vezi toată discuția)
Litigiu cu casa de sanatate smeagull smeagull Buna ziua, Ca angajator, trebuie sa dau in judecata casa judeteana de asigurari de sanatate, pentru a recupera unele indemnizatii de concediu medical al ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie - acord Irina IOSIP Irina IOSIP Bună ziua, Ref. acord: am solicitat includerea acordului in 2005, 2006 și 2006. [u]Nu am primit un raspuns explicit[/u] pentru aceasta problema de la ... (vezi toată discuția)