avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 795 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Discriminare la acordarea bonusului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Discriminare la acordarea bonusului

buna ziua. lucrez la o firma din anul 2008 pana in prezent. am un salariu fix+bonuri de masa, iar la 3 luni primeam un bonus fix de 1000lei; de cand am ramas insarcinata(aug 2013) am primit acest bonus fractionat, iar acum in ultimul trim, nu am mai primit nimic(celelalte colege au primit). ce pot face in acesta situatie. mentionez ca indemnizatia de crestere copil depinde implicit si de acest bonus.
multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:25, 10 Februarie 2014
Acel bonus in baza a ce document era acordat?
buna ziua.
nu era trecut in nici un document. pur si simplu la 3luni primeam 1000 lei. atat eu, cat si colegele mele. de cand m-am intors din cpncediul de crestere copil(in ian 2012) am fost "taiata" la acel bonus. pe 2 luni mi-a dat 300lei, apoi in urmatorul trimestru (complet) mi-a dat 1000lei, si apoi au urmat numai cate 500 lei pe 3 luni; pana luna aceasta cand nu am mai primit nimic. tin sa mentionez ca indemnizatia de crestere copil depinde foarte mult de acest bonus. ce este de facut? va multumesc

p.s.
Incercati sa nu mai scrieti cu majuscule . Este greu de citit si constituie o incalcare a Regulamentului acestui Forum.

Ultima modificare: Luni, 10 Februarie 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic
In acest caz, va fi foarte greu sa-l obligati pe angajator sa vi-l mai acorde.
pe fluturasul de salariu era trecut ca "premiu brut"
Ca sa-l puteti obliga, asa cum v-am mai spus, trebuie sa existe un act prin care se acorda asa ceva. In acest caz, angajatorul nu are obligatia sa vi-l acorde.

Alte discuții în legătură

Demisie cu preaviz Cristina urloiu Cristina urloiu Mi am declarat demisia cu preaviz dar mi s a oprit din salariu (bonusul lunar ;care la noi se acorda cu 2 luni in urma ).specific ca in durata preavizului am ... (vezi toată discuția)
Salar bonus nastere copil anca13 anca13 va deranjez cu o mica intrebare si sper sa ma puteti ajuta. ma numesc A Anca si sunt in concediul de crestere a copilului. am auzit de o cerere care se poate ... (vezi toată discuția)
Refuz plata bonus Alexain28 Alexain28 Bună ziua, Este legal ca să nu mi se plătească bonusul pe motiv ca mi am luat concediul de odihna. Azi când toți colegii mei au încasat bonusul, eu nu ... (vezi toată discuția)