avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 274 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Refuz plata bonus
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Refuz plata bonus

Bună ziua,
Este legal ca să nu mi se plătească bonusul pe motiv ca mi am luat concediul de odihna. Azi când toți colegii mei au încasat bonusul, eu nu am primit partea cuvenita ținând cont ca am lucrat jumătate de luna, team leaderul motivând ca din cauza concediului nu ma poate bonusa. Dar pe luna iunie am avut o rata de încasări de 40%. Refuza sa îmi acorde bonusul menționând ca nu este obligatoriu sa mi se dea, dar în fisa de angajare este trecut salariu fix, bonuri de masa și bonus. Ce as putea face
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:42, 23 August 2018
In c.i.m. este trecut sau in reg.intern ?
Și în contract și în anunț și la interviu, peste tot același lucru se spune
Am mai avut concediu pe caz de boala de 2 săptămâni în trecut dar bonusul pe jumătate de luna l am încasat.. Azi nu mi sa spus nimic decât ca nu încasez din cauza concediului de odihna de 10 zile
Exista criterii de acordare a acelui bonus ?
Exista un Target pe echipa.. Target care trebuie sa fie de 90 % pe luna. Partea fiecăruia dintre noi este de 10 pana la 50%. Bonusul meu lunar este de 600 RON lunar iar în lunile când se iau concediu ajunge la 400 RON , pentru ca nu avem aceiași performanta. Azi toți colegii mei au primit acest bonus mai puțin eu. Am încercat sa discut cu cei de la HR mi sa spus ca nu are nimeni voie sa îmi oprească acești bani mi sa comunicat ca suma a fii stabilita de algoritmul de calcul aplicat fiecăruia dintre noi. Problema este ca team leaderul refuza sa îmi dea acest bonus pt motiv ca am lucrat jumătate de luna pt ca mi am luat concediul de odihna.

Alte discuții în legătură

Angajatorul nu s-a tinut de promisiunile salariale Catalinurda Catalinurda Buna ziua Am muncit la o agenție de promovare / marketing (CIM 8h ) am un salariu de 1600 RON net + 300 RON tichete de masa ,Aceste sume îmi sunt ... (vezi toată discuția)
Demisie cu preaviz Cristina urloiu Cristina urloiu Mi am declarat demisia cu preaviz dar mi s a oprit din salariu (bonusul lunar ;care la noi se acorda cu 2 luni in urma ).specific ca in durata preavizului am ... (vezi toată discuția)
Bonusul nu îl primesc Catalinurda Catalinurda Buna ziua Lucrez la o agenție de promovare / marketing (CIM 8h ) am un salariu de 1600 RON net + 300 RON tichete de masa ,Aceste sume îmi sunt impozitate ... (vezi toată discuția)