Buna ziua
Lucrez la o agenție de promovare / marketing (CIM 8h ) am un salariu de
1600 RON net + 300 RON tichete de masa ,Aceste sume îmi sunt impozitate iar pe lângă mai am 300 RON bani de uzura mașina / lunar ( Bani neimpozitați)
Lucrezi L-V + S-D
Bonusul este calculat in funcție de volumul de lucru ( el trebuie sa crească sau sa scadă )
Este calculat într-un Excel pe calculator
Doar ca problema este .. eu nu mi-am mai primit bonusul de câteva luni bune .. iar ca am întrebat din ce cauza , mi sa răspuns ca nu mai exista bani .
Ce pot face in situația aceasta ?
Țin sa precizez ca astăzi ca mi-au i trăit banii partea fixa a fost de 1573 RON nici decum 1600 RON .
Buna seara
Referitor la anunț
Bonusul este scris in cim
Ce va scriu mai jos este specificat și in cim
Iata mai jos oferta pentru pozitia de supervisor pentru Cluj:
Salariu CIM – 1600 ron
Bonuri de masa – 315 ron (cu card)
Uzura masina – 300 ron/luna
Grila bonusare – vezi formular in attach (e o simulare, cu 70% rata de atingere) – daca nu intelegi calculul in putem discuta (face referire la volumul de promoter dintr-o luna)
Neplata drepturilor salariale poate face obiectul unei : - unei sesizari la ITM-ul in raza caruia acel angajator isi are sediul social
In sesizare veti specifica datele dvs de identitate , precum si neregulile savarsite de catre angajatorul dvs in legatura cu relatiile de munca, securitatea si sanatatea in munca . De exemplu, neplata drepturilor salariale, neinregistrarea demisiei, neplata orelor suplimnetare, neacordarea repausului saptamanal etc.
ITM-ul va constata incalcarea legislatiei muncii , va putea trasa ca masura prezentarea dovezii de plata a salariului si va putea sanctiona - indirect - cu avertisment sau cu amenda pe angajator, dar - atentie - nu-l poate obliga pe angajator sa va plateasca salariile restante.
Sesizarile pot fi transmise catre ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca) prin:
- posta;
- e-mail;
- fax;
- inregistrate chiar la sediul institutiei.
- unei actiuni in instanta la Tribunalul in raza caruia aveti domiciliul sau locul de munca.
Singura autoritate in stat care il poate obliga pe angajator este instanta de judecata. Actiunea se depune la Tribunalul in a carui raza aveti domiciliu sau locul de munca , in termen de 3 ani de la data de cand trebuia sa va plateasca salariile. Actiunea este scutita de plata taxelor judiciare.
- unei proceduri de mediere.
Medierea conflictelor de munca poate interveni atat in faza extraprocesuala (inaintea declansarii unui proces in fata instantelor de judecata) cat si in etapa procesuala (dupa ce s-au formulat cereri de chemare in judecata, apeluri sau recursuri).
Pentru medierea conflictelor individuale de munca sunt aplicabile prevederile art. 73 alin. (2) din Legea nr. 192/2006 privind medierea si organizarea profesiei de mediator, cu modificarile si completarile ulterioare. ( art. 178 (2)
Refuz plata bonus
Alexain28
Bună ziua,
Este legal ca să nu mi se plătească bonusul pe motiv ca mi am luat concediul de odihna. Azi când toți colegii mei au încasat bonusul, eu nu ... (vezi toată discuția)
Plata salariului
CezarDugan
Sistemul de salarizare convenit si stabilit prin contract cu firma E......... Romania srl consta in retributie lunara de 2000 RON plus inca un bonus de 700 ... (vezi toată discuția)