avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 641 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort cu deces sot dupa pronuntarea sentintei ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort cu deces sot dupa pronuntarea sentintei irevocabile in ceea ce priveste divortul

Buna ziua,
Am o nelamurire referitoare la urmatorul aspect:
Intr-un proces de divort cu minor Judecatoria Cornetu pronunta la data de 21 mai 2013 o sentinta irevocabila in ceea ce priveste divortul a doi soti.
In data de 13 iunie 2013 sotul decedeaza.
Sentinta este comunicata in 28 iulie 2013 si ramane definitiva si irevocabila in data de 28. august 2013.
Pana la urma sotii sunt divortati avand in vedere ca in sentinta se mentioneaza ca divortul este irovocabil?
Mentionez ca sotia si-a schimbat deja, in baza sentintei, actul de identitate, permisul de conducere, actele masinii si chiar legitimatia de serviciu, deoarece prin sentinta s-a stabilit revenirea acesteia la numele de fata, iar certificatul de casatorie a ramas evident in dosarul de divort.
Va multumesc aniticipat.
Cel mai recent răspuns: CosetteBastea , utilizator 10:06, 8 Februarie 2014
sunt divortati, decesul sotului a survenit dupa pronuntare sentinta
Daca hotararea este irevocabila la data decesului sotului divortul isi produce efectele juridice.
Nu mai aveti dretul la mostenire dupa el.
Va multumesc frumos. Asa gandeam si eu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbarea starii civile SuzyCat SuzyCat Buna ziua, dupa ramanerea definitiva si irevocabila a sentintei de divort trebuie anuntat undeva schimbarea starii civile si unde? Eu sunt din Ploiesti. De ... (vezi toată discuția)
Cand un divorț este finalizat? ciobotarupetrucristian ciobotarupetrucristian Buna ziua vroiam sa stiu unde se poate verifica daca doi soți mai sunt încă căsătoriți legal... Soțul a solicitat divorțul a fost dată o sentință ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume raducuf raducuf In urma hotararii de divort, care e definitiva si irevocabila, ex-sotia a fost obligata sa revina la numele avut inaintea casatoriei. Cu toate ca au trecut mai ... (vezi toată discuția)