avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Schimbare nume
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Schimbare nume

In urma hotararii de divort, care e definitiva si irevocabila, ex-sotia a fost obligata sa revina la numele avut inaintea casatoriei. Cu toate ca au trecut mai bine de 6 luni, inca nu a facut acest. Ce pot face pentru a o obliga sa respecte hotararea si implicit sa-si schimbe numele de familie?
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 18:40, 19 Aprilie 2010
Prin hotararea sotia Dvs. a revenit la numele ei de fata, fie ca si-a schimbat actele de identitate sau nu.

Puteti sa-i spuneti, ca daca nu-si schimba actul de identitate, va fi amendata.
Puteti face o sesizare la sectia de politie de care apartine anexand si sentinta definitiva si irevocabila in copie xerox.
Mai mult daca va folosi incontinuare numele sotului, pe care la dobandit in timpul casatoriei, va savarsi fapte de natura penala.
D-voastra puteti doar sesiza in aceste conditii politia.
Mai mult nu puteti face.
Va multumesc!!
Pentru nerespectarea disp.art40 al.3 c.fam,astfel cum a fost obligata de catre instanta prin hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila,formulati impotriva fostei sotii plangere la politia competenta teritorial,atasand la aceasta si copia sentintei definitive si irevocabile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare nume zanouk zanouk Cat ma costa un proces, prin care sa retrag numele meu de familie fostei sotii? Mama mea traieste si s-a suparrat cand a aflat ca fosta poarta numele bunicului ... (vezi toată discuția)
Hotarare definitiva si irevocabila-cine o pune in aplicare? GHIGU GHIGU Buna ziua!.Revin iarasi cu problema mea:prin hotararea de divort (devenita definitiva si irevocabila prin neapelare in luna mai 2008) mi-au fost incredintati ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume si domiciliu dupa divort deliamilconiu deliamilconiu am divortat acum 3 ani, iar conform hotararii definitive si irevocabile, fostul sot trebuia sa revina la numele dinaintea casatoriei si sa-si schimbe ... (vezi toată discuția)