Buna ziua!
Am dat comanda (pe persoana juridica) de un Logan la un dealer. Am platit aproximativ 75% din valoarea totala a masinii prin banca (OP), pe firma. Singurele acte semnate au fost avizul de plata si factura (doar exemplarul meu in cazul facturii) pentru avans. Masina nu a sosit inca. Nu s-a semnat niciun contract (de vanzare-cumparare) sau vreun proces verbal.
Datorita unor nemultumiri personale (nu mi s-au adus la cunostinta niste informatii importante vizavi de oferta exacta in ziua platii sau, mai bine zis, au fost mai multe variante contradictorii si, presat de timp, am efectuat plata fara sa fiu sigur de anumite aspecte legate de o promotie), as dori sa cer banii inapoi.
Este vreo lege care reglementeaza acest aspect? Al returnarii avansului (si in ce conditii) pentru un bun + renuntarea la comanda, daca nu s-a semnat un contract in acest sens? Din ce am inteles, contractul (in cazul dealerilor Dacia) prevede ca iti poti retrage avansul, dar ca pierzi 10% din valoarea sa... insa eu nu am semnat acest contract, deoarece nu mi s-a oferit (probabil se semnau toate actele la sfarsit, cand trebuia sa soseasca masina si cand trebuia sa achit restul sumei).
Daca as fi cumparat pe persoana fizica, as fi apelat lejer la OPC, deoarece dealerul a facut niste "magarii" in privinta unei oferte promotionale (initial a spus ca ma incadrez, apoi ca nu). E de discutat si modul in care afiseaza dealerii Dacia promotiile (exista asa numitele "note interne" Dacia care nu sunt afisate la vedere, ci ti le arata doar daca le ceri). Oricum, asta e o alta discutie si nu vreau sa o dezvolt, deoarece nu pot apela la OPC (sau ANPC se numesc acum?), dand comanda si achitand avansul pe persoana juridica.
Nu vreau nici sa stau prin procese cu ei (din lipsa de timp si bani). Nu am gasit in alta parte vreun raspuns la intrebarea mea, doar pe acest forum este un topic mai vechi (pe aceeasi tema), dar nu s-a raspuns nici acolo:
[ link extern ]
De aceea am apelat la forumul AvocatNet. Multumesc! :">