avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1024 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Taxe PFA
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Taxe PFA

Buna ziua,

Ce taxe trebuiesc platite pentru un PFA.

Cel mai mult ma intereseaza CAS, Cat se plateste pe luna sau trimestrial si in functie de ce se platesc toate taxele.

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: gabiifrim , utilizator 00:19, 8 Februarie 2014
Pentru a plati contributia la pensie, pana pe 31 ianuarie 2014 trebuia sa depuneti D600 cu venitul lunar asigurat. In acest an, acest venit nu poate fi mai mic de 804 lei. Rezulta o contributie lunara de plata de 252 lei.
Nu sunt obligati sa plateasca aceasta contributie cei care au in alta parte un contract de munca valabil sau sunt pensionari.
Plata acestei contribuţii se efectuează trimestrial, în 4 rate egale, până la data de 25 inclusiv a ultimei luni din fiecare trimestru.
k, am inteles, dar ce se intampla daca nu realizez acest venit minim? Mai trebuie sa platesc cei 252 RON

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce pasi trebuie sa urmeze o i.i. de-a lungul anului? staycu staycu Buna ziua, Am infiintat o Intreprindere individuala in februarie 2014. Nu am angajati, lucrez pe cont propriu, contabilitatea o tin eu in partida ... (vezi toată discuția)
Pfa neclaritati MrDerpson MrDerpson Salut, Saptamana trecuta am primit de la onrc certificatul de inregistrare pentru PFA CAEN 7022 activitati de consultanta pentru afaceri si ... (vezi toată discuția)
Declaratia 600 - pensie pfa QED QED Buna ziua, As avea nevoie de o lamurire in legatura cu completarea declaratiei 600 pentru un PFA. Nu am contact cu Casa de pensii si nu am platit pensia ... (vezi toată discuția)