avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1184 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... hotarare locala vs lege
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

hotarare locala vs lege

Buna seara, va rog sa-mi spuneti si mie, in cazul in care exista o lege diferita de hotararea locala, pe care dintre ele ar trebui sa o aplic? Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Carturarul , utilizator 16:48, 8 Februarie 2014
Pentru raspuns la obiect,rugam detaliati
Este greu de crezut ca o HCL sa contina prevederi contrare legi in vigoare
Daca exista aspecte contradictorii intre lege si hotararea locala,se poy desfasura demersuri pentru constatarea de catre autoritatile abilitate a temeiniciei si legalitatii HCL
Ultima modificare: Vineri, 7 Februarie 2014
ynocentta, utilizator
Oricum se respecta legea fiindca un consiliu local nu are putere legislativa.
Daca sunt prevederi contrare legii mai intai mergeti la primarie si discutati cu cei de acolo.
E cea mai rapida cale de a rezolva problema (daca exista bunavointa din partea primariei).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avocat, notar, expert contabil - autorizatie de functionare primarie Crinel Crinel OG 99/2000 nu include profesiile liberale intre activitatile pentru care este necasar obtinerea autorizatiei de functionare de la primarie. Totusi la Bacau ... (vezi toată discuția)
Amenda pentru nedeszapezirea trotuarelor si carosabilului alinarms alinarms exista vreo lege care prevede aplicarea vreunei amenzi pentru nedeszapezirea trotuarelor si carosabilului? cui se aplica? celor de la primarie sau locatarilor ... (vezi toată discuția)
Hotararile de consiliu local anuleaza hotararile de guvern? mihaelamuresan mihaelamuresan Buna ziua. Am si eu o intrebare? O Hotarare de Consiliu Local este mai presus decat o lege, o hotarare de guvern? Un judecator in stabilirea dreptatii , dupa ... (vezi toată discuția)