avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 484 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda penala trimisa in Romania de catre autoritatile ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda penala trimisa in Romania de catre autoritatile Franceze

Buna ziua ,as dori si eu daca m-ar putea ajuta cineva cu problema mea , sa-mi spuneti ce ar fi de facut .
Anul trecut am fost angajat la o firma din spania sofer pe tir , firma unde soferii conduc peste program , fiind depasiti timpii de condus legali , unde amenzile sunt zilnice la aceasta firma . De plata amenzilor nu se pune problema , ei achitatand pe loc toate amenzile .
In luna Ianuarie a anului trecut am fost oprit in trafic de catre autoritatile Franceze , ei amendandu-ma cu suma de 2200e pentru timpii de condus. S-a achitat amenda , iar cei de la firma au depus contestatie , deoarece o parte din aceasta amenda a mai fost achitata in urma cu 2 saptamani , la fel oprindu-ma in trafic autoritatile din Spania tot pt . timpii de condus (700e) .
De cateva zile mi-a ajuns acasa scrisoare de la Tribunaul de Politie pe numele meu , din Touluse/Franta , cu amenda respectiva fiind de 1500 de euro , dupa contestatia depusa .
Acum ma intreb ce e de facut in cazul asta , amenda e pe numele meu si as vrea sa stiu ce pot face in cazul de fata . Preciez ca in momentul de fata nu mai muncesc la firma respectiva .
Va multumesc !!!

Cel mai recent răspuns: motobis , utilizator 00:01, 8 Februarie 2014
Daca amenda este aplicata in perioada in care prestati serviicii in favoarea respectivei firme,urmeaza sa aduceti la cunostiinta acesteia situatia cu care va confruntati
Da , am luat legatura cu ei acum astept un raspuns . Ziceam in cazul in care ei nu fac nimic in priviinta asta , as putea avea eu probleme in caz ca m-ar oprii autoritatile din Franta iar amenda sa nu fie achitata ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenzile de circulatie primite in ue se prescriu? daca da, in cat timp? mrl80 mrl80 sunt sofer pe tir si am luat o amenda in ungaria de cateva mii de euro pentru nerespectarea timpului de conducere.Mi-a venit somatie acasa prin care ma ... (vezi toată discuția)
Contestatie amenda franta Andrei994 Andrei994 Buna ziua! Am si eu o intrebare referitoare la o amenda primita in Franta. Lucrez ca sofer de tir la o firma din Romania, pe data de 24 ianuarie 2018 am fost ... (vezi toată discuția)
Stampila pe cmr Georgiana124 Georgiana124 Am pe tatăl meu care astazi a primit o amenda pe Italia. Este șofer pe tir si este pe comunitate. Imi spunea ca a uitat sa pună o ștampila pe CMR si din ... (vezi toată discuția)