avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 932 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Mama surogat
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Mama surogat

Vreau sa stiu daca exista legislatie in Romania cu privire la mame surogat(de imprumut).Unde pot gasi informatii in aceasta privinta?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: balutagabriela , utilizator 12:02, 19 Februarie 2014
Nu exista.
O doamna cu 2 copii vrea sa ajute o alta familie care nu poate avea copii (sunt familii prietene),devenind mama surogat.Se teme insa de posibile neintelegeri care sa duca la a ramane ea mama acelui copil.(In timpul acelei sarcini mama naturala poate ramane gravida si sa nu-si mai doreasca acel copil!).Credeti ca ar putea face demersuri juridice din care sa reiese al cui este de fapt copilul purtat in pantece?Cum ar fi corect legislativ pentru ambele familii?
Riscul e f mare, deocamdata potrivit legislatiei in vigoare la aceasta data, mama e cea care naste.
Demersuri juridice poate sa faca si sa se constate cine e mama biologica a copiilor insa nu poate fi fortata sa il ia.
In opinia mea, ar trebui sa isi vada de treaba ei sau sa astepte sa avem o lege, sa poata sa incheie contract..



Ultima modificare: Miercuri, 19 Februarie 2014
gi-jane2, moderator
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Premierã în justiþie! fãrã nicio lege în domeniu, o femeie a fost declaratã mamã naturalã a copiilor nãscuți de sora ei  Lăzăruţiu Lucian Lăzăruţiu Lucian O femeie care nu a mai putut naşte copii din cauza unor probleme de sănătate, a fost recunoscută ca mamă naturală a doi gemeni concepuţi de femeie şi ... (vezi toată discuția)
Mama surogat apostol raluca apostol raluca din cate stiu este legal ca un cuplu sa apeleze la serviciile unei mame surogat pt inseminarea propriului embrion. Dar,acest lucru,este posibil si legal si pt ... (vezi toată discuția)
Mama purtatoare Iuliya Iuliya Buna ziua!As dori ajut un cuplu sa aiba un copil si sa devin mama purtatoare.Intrebarea mea este ce ar trebui sa cuprinda actul notarial pentru a fi totul ... (vezi toată discuția)