avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 971 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Mama purtatoare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Mama purtatoare

Buna ziua!As dori ajut un cuplu sa aiba un copil si sa devin mama purtatoare.Intrebarea mea este ce ar trebui sa cuprinda actul notarial pentru a fi totul legal ?Si ce ar mai trebui sa stiu despre acest subiect.(din punct de vedere legal)?
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:43, 21 Mai 2010
In Romania, se poate apela la serviciile unei mame surogat, acesta procedura nefiind ilegala, dar nici legiferata. Astfel se va incheia un contract intre cele doua parti iar, ulterior aducerii pe lume a copilului de catre mama surogat, mama biologica poate obtine copilul doar prin adoptie. Practic copilul este declarat ca fiind al mamei purtatoare cu tatal biologic, certificatul de de nastere fiind emis pe numele celor doi. Ulterior mama purtatoare renunta la copil iar apoi mama biologica isi adopta propriul copil de la institutiile acreditate urmand a se emite un nou certificat de nastere pe numele parintilor biologici. Pe parcursul acestei proceduri pot interveni numeorase obstacole avand in vedere vidul legislativ actual: nu exista o parghie legislativa prin care mama purtatoare sa fie constransa sa renunte la copil in cazul in care aceasta se ataseaza prea mult de acesta in timpul celor 9 luni de sarcina sau in cazul mai putin fericit in care intervine ideea obtinerii unei recompense mai substantiale din partea parintilor biologici. copilul nascut prin aceste metode ramane totusi, din punct de vedere legislativ, un copil adoptat, cu toate implicatiile psihologice aferente nu exista un act legal prin care sa se certifice ca acest copil este biologic al mamei sale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mama surogat apostol raluca apostol raluca din cate stiu este legal ca un cuplu sa apeleze la serviciile unei mame surogat pt inseminarea propriului embrion. Dar,acest lucru,este posibil si legal si pt ... (vezi toată discuția)
Mama surogat, tata biologic cetatean roman si sotia tatalui cetatean candian, cum adoptam copilul? Vortex91 Vortex91 De mai bine de 7 ani eu si sotia tot incercam sa facem un copil. Am ajuns la punctul in care sigura solutie este sa folosim o mama purtatoare/surogat. Noi ... (vezi toată discuția)
Inregistrare la consulat a unui copil nascut de mama surogat anaenache anaenache Buna ziua, Voi apela la programul mama surogat in Ucraina, in urma unor interventi nu pot duce o sarcina si astfel singura optiune este mama surogat. In ... (vezi toată discuția)