avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 619 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Aplicare lege penala mai favorabila
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Aplicare lege penala mai favorabila

buna ziua
pt aplicarea FACULTATIVA a legii penale mai favorabile detinutul trebuie sa faca cerere catre instanta in care sa solicite analizarea acestui aspect? sau instanta este sesizata din oficiu de catre comisiile de penitenciar (i e comiisiile ce au fost constituite special pt analizarea aplicabilitatii noului cod penal la nivel de fiecare penitenciar)
multumesc,
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 21:58, 22 Februarie 2014
sigur ca nu are de ce sa dauneze o astfel de cerere . in cel mai rau caz va fi respinsa.
Nu se mai stie nimic de legea penala mai favorabila pentru cei condamnati sub maximul legii noi ?
deocamdata nimic.
IoanaManuela a scris:

Nu se mai stie nimic de legea penala mai favorabila pentru cei condamnati sub maximul legii noi ?

Se stie ca nu se poate in prezent dar este posibil ca in viitor sa se poata.
Cam asta ar fi de zis in aceasta privinta...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Noul cod de procedura penala catalinp11 catalinp11 as dori sa stiu care sunt cauzele de neaplicare a legii penale mai favorabile in cazul unui detinut condamnat pentru inselaciune si aderare la grup ... (vezi toată discuția)
Comisia de liberare conditionata ManuelaPalmatu ManuelaPalmatu Intr-o luna, sotul meu va avea comisia de liberare conditionata. A avut o pedeapsa de 1 an cu executare prin contopirea a doua pedepse: prima de 1 an si 8 luni ... (vezi toată discuția)
Cum se face contestatia la mandatul de executare liviu9a liviu9a am primit 3 ani si 6 luni pt inselaciune din care am executat 1 an si 3luni ... as dori sa stiu care e procedura dupa noul cod penal .... ce tre sa contina ... (vezi toată discuția)