avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 346 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Recuperarea banilor creditati de catre un asociat la ...
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Recuperarea banilor creditati de catre un asociat la un ONG

Buna ziua,

Problema mea este urmatoarea.
Suntem 2 asociati la un ONG (gradinita) si doar unul dintre noi poate aduce capital pentru sustinerea cheltuielilor aferente. Cum se pot recupera aceste sume daca acestea nu sunt date sub forma de donatie.

Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 23:25, 9 Februarie 2014
In contabilitate, banii cu care ati imprumutat ong se inregistreaza separat si cand vor fi bani, ii veti putea retrage.
Multumesc mult pentru raspuns.
Deci exact ca la SRL, cand crediteaza asociatul?
Da, numai ca difera contul contabil.
Totusi, ce inseamna ca sunteti "doi asociati"?. Fundatia nu are membri / asociati, iar asociatiile trebuie sa aiba minim trei membri....
Asa cum vi s-a raspund, se poate incheia contract de imprumut intre un membru al asociatiei sau un membru al consiliului director al asociatiei si asociatie, si ulterior asociatia sa ii restituie imprumutul... Atentie la eventuala dobanda, daca se prevede, e discutabil in ce masura ar fi OK sa fie peste nivelul dobandii legale....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este baza legala prin care o asociatie pentru plata contabil arov arov Buna ziua! Care este baza legala prin care o asociatie pentru gradinita poate cere bani parintilor pentru plata salariului contabilei si plata sumei pentru ... (vezi toată discuția)
O persoana, mai multe ong-uri magdalenagrigore magdalenagrigore Buna ziua, Intrebarea mea este urmatoarea: O persoana detine un ONG care nu a avut activitate. Acum doreste sa-si deschida un alt ONG, dar pe cazier s-a ... (vezi toată discuția)
Semnare bilant ong neutra neutra Am avut astazi surpriza neplacuta de a mi se refuza primirea bilantului pentru ONG la finante pe motiv ca nu am dreptul sa semnez ca director economic. Sunt ... (vezi toată discuția)