avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Impozitarea avantajelor asimilate veniturilor de ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Impozitarea avantajelor asimilate veniturilor de natura salariala

In situatia in care, ca urmare a contractului individual de muncă/statutului special pe care un membru al familiei il are sunt generate avantaje asimilate veniturilor de natura salariala de care poate beneficia si un alt membru al familie cui i se calculeaza si retine impozitul pe avantajul acordat?
(ex.: in baza contractului/statutului special sunt acordate facilitati -reducerea tarifului de cazare cu 70% - atit persoanei ce are incheiat cantractul de munca cit si membrilor de familie ai acestuia beneficiaza de reducere – cine plateste impozitul pentu membrii familiei care au beneficiat de avantajul respectiv?)
Cel mai recent răspuns: Mariussnm , utilizator 20:32, 12 Februarie 2014
Ma ajuta cineva cu un raspuns?
Impozitul aferent reducerilor acordate se retine de la angajat, doar cu el exista relatie contractuala si reducerile s-au acordat membrilor sai de familie! :)
Să înțeleg că impozitul se reține de la angajat inclusiv pentru reducerile acordate membrilor săi de familie?
Norme metodologice de aplicare a Codului fiscal:
69. Avantajele in bani si in natura sunt considerate a fi orice foloase primite de salariat de la terti sau ca urmare a prevederilor contractului individual de munca ori a unei relatii contractuale intre parti, dupa caz.
Ati inteles corect. Avantajele oferite membrilor de familie nu pot fi impozitate la acestia, ei beneficiaza de aceste avantaje tocmai prin angajatul dvs., cu care ati incheiat un contract de munca.

Alte discuții în legătură

Contabilitate flori1981 flori1981 buna ziua/seara Am si eu o mica nelamurire daca ma poate ajuta cineva. La fima unde lucrez un salariat a primit un imprumut mai mare. La fiecare lichidare i ... (vezi toată discuția)
Avantaje in natura acordate de terți FlorinaAG FlorinaAG Bună ziua, va rog sa ma ajutați cu un sfat în aceasta situatie:Conform Codului Fiscal art. 78 alin (2^1) În cazul avantajelor în bani şi/sau în natură ... (vezi toată discuția)
Retinere lunara "contributie" telefon de serviciu InaME InaME Buna ziua, as dori sa stiu daca conform legii, este posibil ca o firma sa retina din salariul angajatilor o suma lunara fixa cu titlu de \"contributie\", ... (vezi toată discuția)