avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Neplata serviciilor prevazute in contractul de ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Neplata serviciilor prevazute in contractul de prestari servicii

Buna ziua!

In calitate de persoana fizica autorizata am incheiat un contract de prestari servicii cu firma X pe o perioada de 2 ani.
Dupa 6 luni de colaborare mi-au spus ca in urmatoarele 2 luni nu vor mai avea lucrari pentru mine, dar imi vor plati suma prevazuta in contract.
Acest lucru nu s-a intamplat si am luat decizia sa reziliez contractul, dar inca nu am trimis notificarea catre firma.
As dori sa stiu cum pot sa-mi recuperez banii datorati pentru cele 2 luni.

Multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 17:13, 8 Februarie 2014
Daca nu ati prestat servicii nu vad de ce sa va plateasca.
Doar daca aveati prevazut in contract ca veti fi platit si in conditiile in care nu veti presta serviciile contracte ati avea sanse in instanta.
Ati emis factura si nu v-a fost achita ptr cele 2 luni?
Multumesc pentru raspuns!

In contract este prevazut urmatorul aliniat: "Plata se va face pe data de 15 a fiecarei luni" si nu se specifica nimic despre prerioadele in care prestez sau nu servicii.

Facturile le-am emis, dar reprezentantul firmei nu a dorit sa le semneze.
Daca nu ati prestat serviciile atunci este normal sa nu fiti platita.

Doar daca exista in contract o astfel de prevedere ati putea solicita achitarea facturilor.

Adica sa fi fost prevazuta plata unui fel de abonament cum este de exemplu cel la ebrgia electrica, consumi sau nu consumi platesti abonamentul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa in dificultate RusuGabi RusuGabi Buna ziua, Am contract de colaborare tip PFA cu o clinica medicala si prestez servicii med cu plata dar si in contract cu CASMB. Desi CASMB vireaza lunar ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract rcsrds dragosandrei92 dragosandrei92 Buna ziua, Detin un pachet digi tv+internet+ 3 abonamente telefonie. Contractul este valabil pe tv+internet+2 nr de telefon pana in mai, iar al treilea ... (vezi toată discuția)
Abonament perceput in avans de operatorii de cablu tv betinal betinal Buna ziua, Ma confrunt cu o problema la facturile la serviciile RCS-RDS, in ceea ce priveste facturarea abonamentului si a traficului. Imi poate spune ... (vezi toată discuția)