avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie militara MAI
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie militara MAI

Buna seara,
Nacut luna 02 anul 1959,
-01.03.1978-07.09.1979-am lucrat in sistemul public,
-15.09.1979-22.08.1981-elev Scoala Subofiteri Politie,
-23.08.1981-31.08.1996-Subofitr Politie,
-02.07.1997-pana in prezent in sistemul privat.
Cand am drepul la pensie militara si daca beneficiez si de perioda lucrata in civilie.
Multumesc!!!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:33, 10 Februarie 2014
pai nu aveti decat aproape 16 ani ca militar.
din cate stiam eu din surse neoficiale trebuie sa ai 20 de ani ca militar pentru a beneficia de pensie militara.
pana la leg263/2010 erau necesari min.15 ani vechime dupa care creste progresiv ,nu stiu sigur cu cat
1. Un barbat nascut in februarie 1959 poate beneficia de pensie pentru limita de varsta din sistemul militar, la varsta de 56 de ani daca are un stagiu minim de cotizare de 16 ani.

2. Perioada cat ati fost elev al scolii de agenti de politie este perioada asimilata stagiului de cotizare si se ia in calcul la pensia pentru limita de varsta.

3. Adresati-va Casei sectoriale de pensii a MAI.

4. Cand veti indeplini varsta standard de pensionare din civile (65 de ani) veti solicita pensie la Casa de Pensii de care apartineti si la stagiul de cotizare se va adauga si stagiul de cotizare din MAI.

5. Amanunte veti putea primi de la Casa de Pensii de care apartineti cu domiciliul.
Ultima modificare: Luni, 10 Februarie 2014
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Data iesirii la pensie - cadru militar vladconsta vladconsta Am lucrat 14 ani militar activ 2 ani scoala militara 1 an jumatate armata 11 ani salariat civil 2 ani somer actualmente nu lucrez .Sunt nascut la data 24 ... (vezi toată discuția)
Am lucrat in mai si am trecut in rezerva, cand ma pot pensiona? VladVirgil VladVirgil Am 52 de ani. Am lucrat in MI peste 15 ani trecand in rezerva la cerere in anul 2000. Mentionez ca nu am fost trecut in rezerva disciplinar. Am lucrat la ... (vezi toată discuția)
Solicitare referitor drept de pensie militara pentru sgv conform legii 263/2010 romica66 romica66 Buna ziua, Ma numesc Nicolae Romulus Filip, am fost angajat ca militar pe baza de contract/sgv si am fost trecut in rezerva pe data de 4 aprilie 2009, la ... (vezi toată discuția)