avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Mai este posibila aplicarea unei pedepse in baza art. ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Mai este posibila aplicarea unei pedepse in baza art. 81 sau 86 c.pen. vechi, odata cu noile coduri?

Dosarul se afla in faza de cercetare judecatoreasca... inculpatul nu se afla in tara... si in consecinta se afla in imposibilitatea de a isi manifesta "acordul pentru a presta o munca neremunerata in folosul comunitatii"- acest acord este o conditie ce trebuie indeplinita conform art 83 sau 91 ncp
Singura posibilitate sa obtina o pedeapsa cu suspendare este in baza c.pen vechi pe art 81 sau 86"
In concret codul vechi ar fi legea penala mai favorabila din acest punct de vedere

Credeti ca instanta mai poate dispune aplicarea unei pedepse cu suspendarea pe vechiul cod? (nu imi pot explica cum o sa isi intemeieze hotararea dpdv al noului cod de proc. pen.)
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Februarie 2014
Ionescu1985, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 14:38, 9 Februarie 2014
intr.un final.... consider ca se poate dispune, altfel art 15, 16, 17 din lpa n.c.p. nu ar mai avea sens
Se poate aplica legea veche.
Nu va stresati inutil.
Singura chestiune este daca putea primi suspendare pe legea veche.
Atat conteaza.
Multumesc pentru raspuns! Indeplinea conditiile pe legea veche pt 81 sau 86...
In acest caz nu exista probleme.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Condamnat sau avertisment symo8na symo8na Buna ziua Sotul meu a avut un problema juridica si a primit urmatorul verdict : Solutia pe scurt: În temeiul art. 485 alin.2 C. proc. pen admite acordul ... (vezi toată discuția)
Sentinta ..penala gabitzu1ro gabitzu1ro Solutie: În baza art. 211 alin 2 lit. b şi c şi al. 2 indice 1 lit. a Cod penal rap. la art. 74 al. 1 lit. b şi c C.pen şi 76 lit. b C.pen.,condamnă pe ... (vezi toată discuția)
Legea penala mai favorabila - controverse privind circumstantele si individualizarea pedepsei cezarad cezarad Am o nelamurire legata de modul in care se aplica legea penala mai favorabila in ceea ce priveste anumite institutii de drept penal, in special in ceea ce ... (vezi toată discuția)