Daca ma poate ajuta cineva cu un raspuns la o antrebare va rog.In urma cu vreo luna am facut o greseala si am baut patru beri si ma-m urcat la volan caci nu e o scuza dar fiind o distanta de doi kilometri am zis ca merge dar ginionul a facut sa ma opreasca politia si ala am fost,gasindu-mi o alcoolemie de 0,8 in sange.La aceasta abatere am auzit cati face dosar penal si puscarie de la 1-5 ani.Intrebarea mea este daca nu ai avut niciodata probleme cu legea in 36 de ani si nici in 14 ani de cand conduc si profesez aceasta meserie de conducator auto nu am avut niciodata suspendat permisul auto,ma intreb daca sar ajunge la asa ceva si cand as putea sa-mi recapat permisul pentruca este singura sursa de venit cu doi copii,chirie si o rata la banca.Stiu ca am facut cea mai mare gafa in 36 de ani nu neg asta va multumesc.Va rog sa mai imi spuneti si daca noua modificare in codul penal ma ajuta.
Da as vrea sa stiu daca fiind prima problema in viata mea se ajunge la inchisoare nu cred si dupa ce perioada recapat permisu ca dupa cum am mai scris ma intretin depe urma lui.Nu se poate rezolv cu o amenda penala?
Permisul se restituie dupa 3 luni numai in cazul contraventiilor. Daca veti fi condamnat permisul se va anula si nu puteti face nimic in acest sens. Angajati-va un avocat, sunteti la limita cu alcoolemia in sange.