avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1943 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire, testament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire, testament

Tatal meu a decedat in iulie 2012. A intocmit un testament la notar prin care imi lasa mie casa si curtea.Mentionez ca mai am trei frati iar succesiunea nu a fost dezbatuta. Ce valoare are acest testament in fata legii ?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: OlteanuCoca , utilizator 22:36, 8 Februarie 2014
In testament v a desemnat legatar universal? Tatal dvs mai avea si alte bunuri decat cele lasate pentru dvs in testament?
Mergeti si dezbateti succesiunea. Fratii dvs sunt ca si dvs mostenitori rezervatari au si ei drept la o cota din masa succesorala . Pot sa se declare de acord cu testamentul si sa nu ceara reductiunea acestuia intelegand ca dvs sa ramaneti singura mostenitoare sau poata ssa ceara reductiunea acestuia pt ca li se incalca rezerva succesorala, adica 1/8 pt fiecare dintre ei, urmand ca dvs sa culegeti din mostenire restul....
Multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire testament legatar universal magdalena46 magdalena46 Sotul prin testament, incheiat la notar, m-a desemnat mostenitor legatar universal conf art. 1055 Cod Civil (nu avem copii). In acest caz as dori sa stiu daca ... (vezi toată discuția)
Testamente-succesiuni Butuc Ioan Butuc Ioan Tatal meu(decedat) mi-a lasat un testament olograf prin care-mi lasa toate bunurile imobile(teren arabil). De asemenea mama(decedata acum 4 luni) mi-a facut un ... (vezi toată discuția)
Contestare testament danaiorga danaiorga Buna ziua , ma numesc iorga , tatal, meu mai are un frate( unchiul meu) care a decedat in urma cu 3 luni,acesta era singur fara mostenitori (necasatorit) dupa ... (vezi toată discuția)