avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Prescriere Inselaciune. Pedeapsa 3 ani si 6 luni. ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Prescriere Inselaciune. Pedeapsa 3 ani si 6 luni. Fapta comisa in 2004.

Am si eu o nelamurire. In 2008 am primit pedeapsa de 3 ani pentru inselaciune. Avand 2 dosare(a doua pedeapsa a fost de 1 an), in 2012 au fost contopite urmand sa execut pedeapsa cea mai grea de 3 ani + spor de 6 luni(sau anulat cele doua mandate de executare si sa emis unul nou). Fapta a fost comisa in 2004. Vreau sa stiu si eu daca se prescrie la 5 ani de cand sa facut fapta sau la 5 ani de cand sa emis ultimul mandat de executare ? Adica pe scurt, sunt libera sau nu ?

Va multumesc si astept raspuns.
Cel mai recent răspuns: cornel100 , utilizator 00:02, 13 Februarie 2014
A-ti inceput sa executati pedeapsa ?
Sentintele sunt definitive si irevocabile ? - daca da, raspunsul este nu, trebuie sa executati pedeapsa.
La inselaciune termenul actual de prescriptie este 5 ani, prescriptia fiind intrerupta trebuie sa asteplatati terminarea prescriptie speciale - adica 10 ani.
In concluzie daca sentintele nu sunt definitive si irevocabile sunteti libera la 10 ani si 1 zi de la indeplinirea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriptia a doua pedepse portospirate portospirate O sa incerc sa fiu cat se poate de precis. In 2002 am fost condamnat definitiv la 3 ani cu inchisoare pt inselaciune. In 2004 am fost condamnat din nou, in ... (vezi toată discuția)
Contopire sau recidiva? adina2oo6 adina2oo6 daca o persoana este condamnata definitiv 4 ani si 6 luni pentru inselaciune,din care 6 luni sunt considerati spor si fix inainte de a primi sentinta mai ... (vezi toată discuția)
O mica explicatie ella033 ella033 Buna seara as vrea daca se poate o explicatie pe intelesul omului de rand Va multumesc Solutie: Admite cererea de contopire pedepse formulată de ... (vezi toată discuția)