avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 904 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract de munca suspendat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract de munca suspendat

Sper ca ma poate cineva ajuta sa imi explice care este procedura pe care potentialul meu angajator o are de parcurs daca contractul meu de munca este suspendat de catre fostul angajator. Acest aspect este relevat la inspectoratul de munca? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:48, 9 Februarie 2014
Nu are nicio relevanta suspendarea c.i.m. la un angajator cu incheierea unui nou c.i.m. la alt angajator.

In baza de date REGES va apare la acel salariat :
- c.i.m. suspendat la angajatorul X
- inceput activitate la angajatorul Y

Codul Muncii prevede ca, orice salariat are dreptul de a cumula mai multe functii, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea (art. 35 alin. (1) din Codul muncii ).
Fac exceptie de la aceste prevederi situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii. (art. 35 alin. (2) din Codul muncii )

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incadrare inspector resurse umane vmkriss vmkriss Cum este mai corect: 1.Pot pastra incadrarea de economist in cadrul Financiar Contabilitate si sa preiau prin decizie interna departamentul de resurse umane ... (vezi toată discuția)
Daca am contractul suspendat, ma pot angaja in alta parte? ancaantoce ancaantoce Daca am contractul suspendat pe doua luni pentru cercetari in vederea stabilirii unei asa zise lipse in gestiune, ma pot angaja in alta parte tot cu norma ... (vezi toată discuția)
Cate cim poate avea un salariat student97 student97 Buna ziua, As avea o intrebare. Daca salariatul X lucreaza cu CIM full time ( 8 ore) la firma A, poate inchide un alt CIM cu firma B tot full time 8 ore? Nu ... (vezi toată discuția)