Buna ziua,
Va rog sa-mi raspundeti daca un testament, urmat de vânzarea unui bun inclus in acesta ( cu contract de V-C), de către cel care a facut testamentul, mai este valabil, sau poate fi anulat.
Soția celui care a facut testamentul, fiind inclusă in testament cu o proprietate, a înstrăinat proprietatea, netinand cont de faptul ca persoana care a facut testamentul, cand trăia, dupa data testamentului, a înstrăinat bunuri(prin contracte de vânzare- cumpărare si prin contract de întreținere) cuprinse anterior in testament.Mentionez totuși ca proprietatea înstrăinata de soție nu făcea parte din bunurile înstrăinate de soțul care a facut testamentul.
Multumesc anticipat!
Ambii :)
testamentul ramane valabil ( a fost valabil), vor fi mostenite acele bunuri care mai erau in proprietatea decedatului la data decesului.
Daca vaduva a si vandut bunul, inseamna ca s-a dezbatut suucesiunea deja si apoi a vandut in mod valabil.
Multumesc pentru răspuns,
Deci sa reformulez, defunctul Soț a facut un testament pe mai multe bunuri, si tot cand era in viata a facut, ulterior testamentului, acte de înstrăinare la o parte din bunurile trecute in testament.Dupa decesul acestuia, fara sa se facă succesiunea, soția a înstrăinat bunul primit prin testament.Se poate ataca înstrăinarea făcută de soție?
daca a fost vb de un imobil nu avea cum sa vanda legal decat cu act autentic, iar pt a face asta trebuia sa fie proprietar sa fi dezbatut intai succesiunea.
Ce a vandut sotia mai exact ?
Un teren pe care era o casa veche, moștenite de soțul decedat al acesteia de la părinți si lăsate prin testament acesteia. Nu știu prin ce act a înstrăinat proprietatea, e cam ramolita acum si nu știe ce face, dar susține ca a dus-o o nepoata la notar sa semneze actul de înstrăinare.O sa ma interesez si la Cadastru daca a dat casa, altceva nu mai avea de dat :(, cum pot sa aflu?
Multumesc mult!