Luctrez de 7 luni la o multinationala si nu am semnat contract de munca eu apar ca si angajat ( plati la CAS etc etc ..) asta ar insemna ca cineva a semnat in locul meu ?
ce se poate intampla in acest caz daca o sa deschid un proces pe tema asta ?
Potrivit legislatiei actuale CIM este obligatoriu a fi incheiat in forma scrisa; daca nu l-ati semnat, in mod sigur exista o problema! Fie firma va plateste la negru (deci nu sunteti asigurat deloc!), fie s-a semnat, dar de altcineva, si aici exista o prima problema: falsul semnaturii respective si, probabil, falsul privind suma declarata la stat ca reprezentand salariul dvs. (de regula "oractica" este sa se insereze in actele declarate si inregistrate la ITM o suma mult mai mica!).
In aceasta situatie, este foarte problematic cum veti proceda! Incercati totusi sa deschideti subiectul cu cei de la Resurse Umane si solicitati-le incheierea CIM in forma scrisa si vedeti si dvs. ce va raspund! Sa va apucati sa faceti plangeri.....exista o posibilitate....dar!!!.....puteti risca sa va pierdeti locul de munca!
Puteti sa faceti plangere la politie pentru fals si uz de fals impotriva firmei respective! Puteti sa va constituiti ca si parte civila in procesul penal, solicitand despagubiri!