avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 922 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Nu am semnat contractul de munca si sunt angajat de 7 ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Nu am semnat contractul de munca si sunt angajat de 7 luni

Luctrez de 7 luni la o multinationala si nu am semnat contract de munca eu apar ca si angajat ( plati la CAS etc etc ..) asta ar insemna ca cineva a semnat in locul meu ?
ce se poate intampla in acest caz daca o sa deschid un proces pe tema asta ?
Ultima modificare: Duminică, 9 Februarie 2014
alex_ozzy, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:21, 9 Februarie 2014
Potrivit legislatiei actuale CIM este obligatoriu a fi incheiat in forma scrisa; daca nu l-ati semnat, in mod sigur exista o problema! Fie firma va plateste la negru (deci nu sunteti asigurat deloc!), fie s-a semnat, dar de altcineva, si aici exista o prima problema: falsul semnaturii respective si, probabil, falsul privind suma declarata la stat ca reprezentand salariul dvs. (de regula "oractica" este sa se insereze in actele declarate si inregistrate la ITM o suma mult mai mica!).
In aceasta situatie, este foarte problematic cum veti proceda! Incercati totusi sa deschideti subiectul cu cei de la Resurse Umane si solicitati-le incheierea CIM in forma scrisa si vedeti si dvs. ce va raspund! Sa va apucati sa faceti plangeri.....exista o posibilitate....dar!!!.....puteti risca sa va pierdeti locul de munca!
locul de munca este aproape pierdut ... ma gandeam la unele despagubiri in cazul asta.
Cat despre sumele declarate la stat cred ca sunt reale
Ultima modificare: Duminică, 9 Februarie 2014
alex_ozzy, utilizator
Puteti sa faceti plangere la politie pentru fals si uz de fals impotriva firmei respective! Puteti sa va constituiti ca si parte civila in procesul penal, solicitand despagubiri!
Multumesc pt. informatii !!! asa o sa fac
Daca nu ati semnat c.i.m., inseamna ca munciti la negru.

Munca la negru este sanctionata de actre ITM , atat in dauna angajatorului, cat si a angajatului?

De ce ati asteptat atata vreme sa va puneti aceasta problema?
Ultima modificare: Duminică, 9 Februarie 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

E posibil sa fie chemată să închei un contract de munca nesemnat de mine? ContSters426008 ContSters426008 Am fost chemată în urma unui interviu la o proba de lucru si sa discutam oferta de angajare, de catre managerul firmei. A doua zi am dat SMS că nu imi ... (vezi toată discuția)
Angajat la negru cu cim andreearby andreearby Buna ziua, Am si eu o mare problema si nu stiu cum sa o rezolv.Am lucrat in perioada 2010-2011 la o societate,dupa 9 luni abia am primit si un contract de ... (vezi toată discuția)
Nu am semnat nici un cim elena.miha1983 elena.miha1983 Am si eu o nelamurire, m-am angajat acum 3luni jumate...la angajare nu am semnat nici un fel de contract individual de munca iar la ITM apar cu contract de ... (vezi toată discuția)